Proiectul Aeroportului a survolat Senatul

Proiectul Aeroportului a survolat Senatul

0 593

Proiectul privind terenul Aeroportului de la Ghimbav a trecut de Senat. In continuare, urmeaza sa se pronunte comisiile si plenul Camerei Deputatilor, care este si camera decizionala in acest caz

Asa cum am informar Proiectul de lege privind terenul Aeroportului de la Ghimbav a trecut de plenul Senatului. fara probleme, disputele politice fiind depasite inca din faza comisiilor. In aceasta saptamana Proiectul urmeaza procedurile din cealalta camera parlamentara, unde se va pronunta comisiile si plenul Camerei Deputatilor. Pentru acest Proiect CD este si camera decizionala.
Va reamintim ca Senatul a adoptat in procedura de urgenta propunerea legislativa privind transmiterea unei suprafete de teren din domeniul public al statului si din administrarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov, in domeniul public al judetului Brasov si in administrarea Consiliului Judetean Brasov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport International Brasov-Ghimbav“.
Proiectul prevede ca terenul sa fie trecut la Consiliul Judetean pe o perioada de zece ani, timp in care administratia judeteana sa faca investitia de la aeroport.
In cel mai bun caz, legea va fi adoptata la sfarsitul lunii octombrie, pentru a rezolva problema terenului astfel incit investitia de la aeroport sa poata continua.
Proiectul de lege privind transferul catre CJ al terenului aeroportului ar fi trebuit sa ajunga la votul parlamentarilor inainte de finalul sesiunii trecute, dar acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca alesii au plecat in vacanta, iar votul s-a amanat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.