Procesul soldatului american se muta in SUA

Procesul soldatului american se muta in SUA

0 722

Soldatul american care a accident grav o tanara intr-un accident de pe drumul spre Poiana Brasov va fi anchetat in Statele Unite ale Americii. Barbatul era baut si a intrat pe contrasens, unde s-a izbit de un alt autoturism care circula regulamentar

Soldatul american care a accident grav o tanara intr-un accident de pe drumul spre Poiana Brasov va fi anchetat in Statele Unite ale Americii. Barbatul era baut si a intrat pe contrasens, unde s-a izbit de un alt autoturism care circula regulamentar.
In acea masina se aflau doua persoane, o tinara de 22 de ani, Agnes Wagner, si prietenul ei, Costin Paunescu. Tinara a ajuns la spital cu rani grave. In momentul producerii accidentului, soldatul avea o alcoolemie de 1,3 la mie in singe.
Cei doi tineri se resimt dupa coliziunea cu jeep-ul. Cel mai grav ranita este Agnes Wagner, care se afla „pe locul mortului”, locul unde impactul a fost extrem de puternic. Din cauza vitezei foarte mari, jeep-ul condus de american a intrat pe contrasens, a darimat un parapet din zidarie si apoi s-a lovit cu autoturismul condus de Costin. Agnes a fost operata, iar Costin acuza si el dureri de stern si are o entorsa la un picior.soldat sua
Acesta nu este primul incident de acest gen. In 2004, Teo Peter si-a pierdut viata dupa ce un puscas marin american a intrat cu masina in taxiul in care se afla artistul.
Soldatul vinovat a fost judecat in Statele Unite, unde a si fost achitat. Tocmai pentru a incerca sa impiedice repetarea acestei istorii, un grup de initiativa din Brasov stringea semnaturi pentru ridicarea imunitatii soldatului american.
Gestul brasovenilor vrea sa atraga atentia asupra faptului ca este nevoie de o ancheta, fara piedici diplomatice, care sa duca la pedepsirea vinovatului care a produs accidentul in care a fost ranita tinara si prietenul ei. Victimele si familiile lor se temeau ca soldatul american va scapa nepedepsit pentru ca are imunitate. Ceea ce se poate intampla din moment ce el va fi anchetat in SUA.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.