Proba de foc a completarii fiselor de inscriere

Proba de foc a completarii fiselor de inscriere

0 524

Au scapat de examene dar nu si de emotii. Absolventii claselor a VIII-a se pregatesc de admiterea computerizata si vor afla in cateva zile daca au intrat la liceu dorit. Inainte de a ajunge la mana calculatorului care face repartizarile, tinerii trebuie sa completeze astazi fisele de optiuni, asistati de parinti.

Au scapat de examene dar nu si de emotii. Absolventii claselor a VIII-a se pregatesc de admiterea computerizata si vor afla in cateva zile daca au intrat la liceu dorit. Inainte de a ajunge la mana calculatorului care face repartizarile, tinerii trebuie sa completeze astazi fisele de optiuni, asistati de parinti. Asta pentru ca intrarea la liceu depinde nu doar de notele obtinute ci si de modul in care se completeaza fisele de admitere. In primul rand, optiunile care se completeaza pe fisa trebuie trecute in ordinea preferintelor.

Primele se trec optiunile care ar fi pe placul elevului si apoi locurile unde nu l-ar deranja sa fie repartizat. Lista se incheie cu optiunile mai putin dorite dar care trebuie completate, pentru mai multa siguranta.

Elevii ar trebui sa se orienteze si in functiile de mediile cu care s-a intrat cu un an inainte la liceul dorit.

Elevul interesat sa intre la un liceu anume trebuie sa completeze toate optiunile de la acel liceu. fise completare

Atentie insa: nu trebuie sa se completeze o optiune nedorita in fata uneia dorite, deoarece se ia in considerare prima optiune, iar elevul cu medie mare risca sa ajunga la un liceu nedorit in cazul in care si-a completat eronat fisa de inscriere.

Elevii insotiti de parinti sunt asteptati incepand de vineri la scoli pentru completarea fiselor.

Fisele de admitere in licee se completeaza de catre parinti impreuna cu dirigintii pana pe 7 iulie. Elevii vor afla la ce la liceu au intrat pe 14 iulie, atunci cand este programata repartizarea computerizata.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.