Primarul din doua tururi ar fi avut o reprezentativitate mai mare

Primarul din doua tururi ar fi avut o reprezentativitate mai mare

1 532

Votul intr-un singur tur nu va avea nicio influenta asupra rezultatului alegerilor, dar varianta in doua tururi i-ar fi conferit o mai mare reprezentativitate primarului ales. Sunt parerile catorva dintre candidatii la Primaria Brasov, in timp ce altora li se pare indiferent in cate tururi s-ar fi organizat alegerile

Votul intr-un singur tur nu va avea nicio influenta asupra rezultatului alegerilor, dar varianta in doua tururi i-ar fi conferit o mai mare reprezentativitate primarului ales. Sunt parerile catorva dintre candidatii la Primaria Brasov, in timp ce altora li se pare indiferent in cate tururi s-ar fi organizat alegerile. Curtea Constitutionala a Romaniei a decis astazi ca alegerile locale din iunie se vor desfasura intr-un singur tur de scrutin, asa cum era stabilit! Magistratii forului au stabilit astfel ca alegerea primarilor intr-un singur tur este conforma cu legea fundamentala si au respins drept nefondate aspectele de neconstitutionalitate sesizate de un jurnalist de la un cotidian central.alegeri anticipate
Primarul George Scripcaru, candidat independent, considera ca firesc si logic era sa fie in doua tururi, ceea ce ar fi fost mai democratic iar reprezentarea ar fi fost mult mai corecta.
Adrian Gabor, candidat PNL la Primarie, se astepta sa fie asa pentru ca nu poti sa schimbi regulile jocului in timpul jocului iar in 35 de zile nu s-au fi putut face toate actele normative pentru doua tururi. „Normal ar fi fost in doua tururi” spune Gabor.
Lui Razvan Popa, candidatul PSD, nu-i pasa ca ar fi fost un tur sau doua si crede ca stategia PSD se va reflecta in votul din iunie.
Alegerile locale vor avea loc in data de 5 iunie iar la Brasov s-au inscris in cursa pentru ocuparea fotoliului de primar nu mai putin de 15 candidati. Noul edil sef va fi ales intr-un singur tur, situatie in care, spun analistii, favoriti sunt primarii in functie.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Pai ce „reprezentativitate”politica poate avea un primar votat de o coalitie de partide diferite?
    POATE DOAR NUMERICA!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.