Primaria si CJ au inghetat salariile sefilor de la Apa

Primaria si CJ au inghetat salariile sefilor de la Apa

0 503

Sefii de la Compania Apa vor ramane cu aceleasi salarii si indemnizatii! Directorii si membrii adunarii generale a Companei Apa vor trebui sa se multumeasca cu aceleasi sume pe care le primeau si anul trecut. Asta dupa ce reprezentantul Primariei si cel al consiliului judetean in Consiliul de Administratie al Companiei Apa au votat impotriva majorarii indemnizatiilor

Sefii de la Compania Apa vor ramane cu aceleasi salarii si indemnizatii! Directorii si membrii adunarii generale a Companei Apa vor trebui sa se multumeasca cu aceleasi sume pe care le primeau si anul trecut. Asta dupa ce reprezentantul Primariei si cel al consiliului judetean in Consiliul de Administratie al Companiei Apa au votat impotriva majorarii indemnizatiilor.
Sumele sunt incasate din facturi, inclusiv pentru pierderile pe retele, care nu sunt deloc putine. Consiliul Local detine, la fel ca si Consiliul Judetean, 42 % din actiunile Companiei Apa.uzapa7
Primarul George Scripcaru considera ca este necesar ca sefii de la Apa sa gaseasca solutii pentru contorizarea individuala. „E timpul ca aceasta companie sa se gandeasca sa porneasca macar un proiect pilot in Brasov pe langa investitiile si programele care se deruleaza cu finantare europeana accesata un proiect pilot. Macar un bloc sa-l porneasca si sa fie facute apoi niste calcule sau niste extinderi intr-o anumita perioada, pentru ca n-ar fi de neglijat ca sa se identifice o sursa de accesare europeana pentru contorizare individuala„, spune Scripcaru.
Anul trecut, indemnizatiile directorilor din compania APA au trecut lunar chiar si de 3.000 si chiar 4.000 de euro lunar iar cei din Consiliul de Administratie au primit aproximativ 40.000 de lei pe an. Asta in conditiile in care brasovenii platesc unul din cele mai mari preturi la apa din intreaga tara.
Ultima majorare a avut loc la 1 iulie iar metru cub de apa costa acum aproximativ 1,75 euro. Fata de anul 2000 pretul este de aproape 18 ori mai mare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.