Popas la Vladeni, inchis de DSV Brasov

Popas la Vladeni, inchis de DSV Brasov

0 674

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare au pus lacat pe restaurantul unui popas de pe Drumul National 1, in apropiere de localitatea Vladeni. In blocul alimentar s-au descoperit produse de provenienta necunoscuta, fara etichete si depozitate necorespunzator. Mai mult, mustele intesau nu doar toata bucataria, ci si unele frigidere

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare au pus lacat pe restaurantul unui popas de pe Drumul National 1, in apropiere de localitatea Vladeni. In blocul alimentar s-au descoperit produse de provenienta necunoscuta, fara etichete si depozitate necorespunzator. Mai mult, mustele intesau nu doar toata bucataria, ci si unele frigidere. Pe langa amenda usturatoare pe care au aplicat-o inspectorii au decis sa inchida localul, pana la remedierea problemelor.

Carnea, ouale, branza si alte produse lactate stateau laolalta intr-un frigider. In mod normal, alimentele trebuie depozitate separat, pentru a nu exista riscul vreunei contaminari. Nu au fost insa singurele deficiente constatate la controlul organizat de inspectorii Directiei Sanitar Veterinare Brasov.

Potrivit dr. Irina Holerga, inspector DSVSA Brasov, procedura de decongelare nu era conforma, se decongela carnea in acelasi frigider cu materia prima muschiulet si salam . Au fost gasite neconformitati legate de manipularea produselor alimentare ceea ce poate determina o contaminare incrucisata a produsului finit, prezenta mustelor in blocul alimentar.

Pentru neregulile descoperite activitatea localului va fi suspendata pina la remedierea problemelor. Inspectorii au confiscat in vederea distrugerii aproape 13 kg de alimente iar proprietarii localului risca o amenda de pana la 10.000 de lei. Inspectorii DSV au mai controlat un alt restaurant, tot de pe Drumul National 1. Desi s-au descoperit nereguli si acolo, proprietarii localului au primit o amenda de 1.200 de lei.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.