Politia solicita, RAT ridica masinile!!

Politia solicita, RAT ridica masinile!!

0 622

La Brasov se ridica masini doar la solicitarea agentilor de politie din teren. Inalta Curte a decis ca masinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate in baza unei decizii a consiliului local. In noul context juridic, Regia de Transport Brasov anunta ca va raspunde in continuare solicitarilor de ridicare a autoturismelor venite din partea Politiei. Soferii care parcheaza in locuri nepermise pot fi sanctionati in baza Codului Rutier, insa doar cu amenda

La Brasov se ridica masini doar la solicitarea agentilor de politie din teren. Inalta Curte a decis ca masinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate in baza unei decizii a consiliului local. In noul context juridic, Regia de Transport Brasov anunta ca va raspunde in continuare solicitarilor de ridicare a autoturismelor venite din partea Politiei. Soferii care parcheaza in locuri nepermise pot fi sanctionati in baza Codului Rutier, insa doar cu amenda.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis recent ca masinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate in baza unei decizii a consiliului local, intrucat aceasta autoritate nu este competenta sa reglementeze procedura in acest sens. Conform instantei supreme, doar Guvernul poate sa stabileasca regulamentul de aplicare a acestor masuri contraventionale. In municipiul Brasov, de ridicarile auto se ocupa Regia de Transport, care anunta ca isi va face treaba in continuare.ridicare masini1

In cursul acestui an Rat Brasov a ridicat in medie 2 masini pe zi. Soferii care parcheaza in loc nepermis pot fi sanctionati in baza Codului Rutier, insa doar cu amenda. O actiune de sanctionare a soferilor care isi lasa masinile anapoda a avut loc chiar marti pe Aleea Constructorilor, unde au fost sanctionati toti soferii care si-au lasat masinile pe trotuar. Potrivit Codului Rutier, daca parchezeaza pe trotuar, soferii trebuie sa se lase liber un metru din latimea acestuia pentru traficul pietonal.

Agentii de la Politia Locala si cea Nationala deruleaza periodic actiuni de sanctionare a soferilor care isi parcheaza masinile in locuri nepermise.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.