Peste 47% din populatia Romaniei sufera de apnee

Peste 47% din populatia Romaniei sufera de apnee

0 481

Aceasta intrerupere temporara a respiratiei in timpul somnului poate duce la deces daca nu este tratata la timp. Apneea in somn si gravitatea ei au fost discutate astazi la Brasov de specialistii participanti la Conferinta de Somnologie

Aceasta intrerupere temporara a respiratiei in timpul somnului poate duce la deces daca nu este tratata la timp. Apneea in somn si gravitatea ei au fost discutate astazi la Brasov de specialistii participanti la Conferinta de Somnologie.

Omul petrece o treime din viata dormind. Somnul este esential pentru sanatate, fiind indispensabil pentru functionarea organismului la maxima capacitate fizica si mentala. In timpul somnului scade ritmul respiratiei si al inimii, iar presiunea sanguina si temperatura corpului se modifica. apnee1

Un somn insuficient sau cu probleme va afecta functiile si sanatatea organismului, spune Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie Factorii de risc pot fi obezitatea, polipii si amigdalele marite.

Cei care stiu ca au astfel de simptome, trebuie sa se prezinte la medic, care le va recomana tratamentul potrivit.

Din pacate, pacientii ajung la medic abia atunci cind boala este severa. Netratata, ea poate duce la deces.

Pe termen lung, desaturatiile repetate dauneaza grav organelor vitale. Apneea in somn netratata duce la complicatii precum tensiune arteriala, afectiuni cardiace sau atac cerebral.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.