Pesedistul Marius Dunca a demisionat din CJ ca sa faca …OPOZITIE?

Pesedistul Marius Dunca a demisionat din CJ ca sa faca …OPOZITIE?

0 542

La fix o luna de cand a fost ales consilier judetean, social democratul Marius Dunca si-a si dat demisia din plenul Consiliului Judetean. Dunca a ales sa paraseasca forul deliberativ, dupa ce, spune el, a fost ales presedinte interimar al organizatiei judetene a PSD. Desi functia nu era incompatibila cu cea de ales judetean, Dunca a preferat sa lase locul sau unui alt coleg pentru a se putea dedica activitatii de partid

La fix o luna de cand a fost ales consilier judetean, social democratul Marius Dunca si-a si dat demisia din plenul Consiliului Judetean. Dunca a ales sa paraseasca forul deliberativ, dupa ce, spune el, a fost ales presedinte interimar al organizatiei judetene a PSD.
Desi functia nu era incompatibila cu cea de ales judetean, Dunca a preferat sa lase locul sau unui alt coleg pentru a se putea dedica activitatii de partid.
La cea de-a treia intrunire a consiliului judetean in noua formula pe ordinea suplimentara de zi a fost propus si punctul prin care s-a anuntat demisia social democratului Marius Dunca.

De ce rateaza Marius Dunca o experienta administrativa?!
Dunca, unul din PSD-istii in care s-a „pompat” politic surprinde cu aceasta demisie. Se stie ca de la nivelul forului administrativ judetean se pot face multe, de la aplicarea politicii partidului la nivel local si judetean pana la acumularea de experienta politica sau/si administrativa.
Marius Dunca a fost șeful ANPC 2014 – 2015, (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorulcj plen2ui), functie care a pierdut-o in urma sacrificarii acestuia de catre Victor Ponta după tragedia din Club Colectiv. Demiterea s-a făcut în primele zile, când Piedone nu dorea să își asume răspunderea morală. Guvernul a încercat atunci să calmeze publicul, sacrificând un țap ispășitor și promițând controale severe ISU, înainte de marșul din prima zi de proteste.
După şedinţa de plen a CJ a incercat sa explice renunţarea la pozitie de consilier judeţean. Aici la Consiliul Judeţean sunt multe de făcut, care cer timp, ceea ce nu mi-ar mai permite să mă ocup aşa cum trebuie de organizaţia judeţeană. Acolo trebuie să ne reaşezăm, vrem să atragem noi membri, să ne pregătim de alegerile parlamentare”.
Chestionat dacă ţinteşte un mandat în Parlament, Dunca a dat un răspuns evaziv: „O să vedem, o să fie mai mulţi candidaţi”.
În prezent, presedinte interimar PSD este si secretar general al Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (Presedintele CIADO Romania – acad Constantin Balaceanu Stolnici), funcție care nu era incompatibilă cu cea de ales județean.
Postul vacantat de Dunca se pare ca va fi ocupat de Ciprian Anghel, membru pe lista de supleanti.
Ne intrebam cu fireasca, normala si omeneasca curiozitate daca sub conducerea lui Dunca se va face opozitie la Brasov de catre social-democrati, tinand cont de faptul ca acest partid nu detine nimic la nivel de conducere in Primaria municipiului, C.J., Prefectura (Mihai Mohaci a fost inlaturat de functia de prefect inaintea alegerilor locale) sau alte institutii publice descentalizate/deconcentrate.

Vifor Rotar & D.D.R.

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.