Pe aeroport, coafura lui Cancescu rezista. Nu-l mai tine, insa, pista

Pe aeroport, coafura lui Cancescu rezista. Nu-l mai tine, insa, pista

0 592

Fara Cancecu la masa tratativelor, autoritatile locale si cele judetene se intalnesc la Prefectura, cum au facut-o si ieri, pentru a o suta runda de tatonari. Cred ca baietii astia sunt plini de vanatai de cat s-au mai pipait, cu precautie si timiditati de fata mare, ca sa vada ce sunt dispusi sa faca cu adevarat pentru aeroport, dincolo de mesaje si discursuri electorale

Nevorbit in public de luni bune, Aristotel Cancescu era sa dea pe-afara cu gargara ieri, la iesirea din sala de judecata. Avocatul sau a fost nevoit sa-i aduca aminte si chiar sa-l admonesteze usor ca, sub control judiciar fiind, nu are voie sa vorbeasca cu presa. Am fi aflat, probabil, mai multe despre planurile de viitor ale presedintelui suspendat al Consiliului Judetean. Cel care apucase sa spuna ieri jurnalistilor ca abia asteapta sa revina la serviciu, pentru a-si relua proiectele. Care sunt astea, n-am mai aflat, dar am banuiala ca seful judetului a sistat mismasurile cu firma Gotic a deputatului demisionar pecist Ion Dinita.

Daca aeroportul se numara printre proiectele pe care Cancescu vrea sa le reia, n-ar fi rau ca procesul sa dureze cat mai putin, pentru a-i lasa timp sa revina la masa negocierilor. Cat s-a aflat acolo, a intretinut, cel putin, iluzia ca sunt bani in sipetele judetene pentru finantarea obiectivului. Cand se stropsea el la pedelistii care i-au plantat permanent cuie pe pista, te facea sa crezi, ca brasovean doritor de conexiuni cu lumea, ca e-nstare sa construiasca la repezeala un aeroport, intr-un moment de neatentie a pedelimii.

cancescu1pCe-i drept, iluziile s-au cam spulberat in ultima vreme, cand a devenit clar pentru toti ca judetul nu-si permite sa finanteze singur ditamai aeroportul. Necum sa-l opereze. In pana de bani si de contrate cu un operator serios, Cancescu a fost nevoit sa inagureze de vreo cinci ori gardul imprejmuitor si de vreo zece pista de beton. Aia despre care ministrul Ioan Rus de la Transporturi spunea ca a fost o prostie sa fie construita inaintea terminalului. Aia pe care stateau alaturi, in toamna anului trecut, inainte de alegeri, Rus, Cancescu si Nita, si ii oferea ocazia ultimului sa se laude cum a sustinut el intotdeauna aeroportului si l-a ridicat la cer pe unde l-a prins. Acelasi Nita care este astazi singurul parlamentar de Brasov care n-a semnat proiectul de prelungirea pana la 15 ani a termenului in care terenul este cedat administratiei judetene.

Fara Cancecu la masa tratativelor, autoritatile locale si cele judetene se intalnesc la Prefectura, cum au facut-o si ieri, pentru a o suta runda de tatonari. Cred ca baietii astia sunt plini de vanatai de cat s-au mai pipait, cu precautie si timiditati de fata mare, ca sa vada ce sunt dispusi sa faca cu adevarat pentru aeroport, dincolo de mesaje si discursuri electorale.

Daca Nita pare sa fie nul in subiect, baronetul Ghirda din ograda PSD a avut ieri o izbucnire de sinceritate, total nepotivita cu politicile tesute de ani de zile in jurul aeroportului, ca o panza cleioasa care impiedica ridicarea de la sol. Ghirda a presimtit, cu mahnire incercanata, ca aeroportul va fi subiect electoral si anul viitor, in ajunul alegerilor, cand politicienii se vor aduna ciopor pe infrastructura incompleta, sa promita populatiei decolari si aterizari cu duiumul.

Nimic nou, deci. Poate cu exceptia pistei, care va fi mult mai degradata la anu.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.