Un uriaș scandal se declanșează – Primăria Braşov s-a retras din Proiectul...

Un uriaș scandal se declanșează –
Primăria Braşov s-a retras din Proiectul Aeroportului!

0 302

Primăria Braşov nu mai participă la efortul financiar necesar realizării aeroportului de la Ghimbav! Mai mult, purtătorul de cuvânt al instituţiei spune că, în urma deciziei luate de Consiliul Judeţean Braşov la ultima şedinţă de plen s-au retras din asociere şi consiliile judeţene Covasna şi Harghita dar şi Primăria Ghimbav

Primăria Braşov nu mai participă la efortul financiar necesar realizării aeroportului de la Ghimbav!

Mai mult, purtătorul de cuvânt al instituţiei spune că, în urma deciziei luate de Consiliul Judeţean Braşov la ultima şedinţă de plen s-au retras din asociere şi consiliile judeţene Covasna şi Harghita dar şi Primăria Ghimbav.

Cu toate acestea, preşedintele CJ Covasna, Sandor Tomas, isi reinnoia marţi intenţia de a participa la construirea aeroportului cu 3 milioane de euro, aceeaşi sumă cu care ar fi dispus să contribuie şi CJ Harghita.

Retragerea Primăriei Braşov s-a produs după rezultatul studiului comandat de Consiliul Judeţean Braşov, prezentat în luna decembrie a anului trecut, care a relevat faptul că aeroportul trebuie construit de Judeţul Braşov.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt PMB, aminteşte că există o Hotărâre de Consiliu Judeţean şi una de Consiliu Local privind acest parteneriat pentru realizarea aeroportului. În momentul în care Consiliul Judeţean va revoca acea hotărâre, şi municipalitatea va fi nevoită să o revoce, spune Toarcea.

În aceste condiţii, declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, care se oferea chiar marţi să susţină aeroportul cu nu mai puţin de 3 milioane de euro, apar cu atât mai curioase.

Dacă până acum forul judeţean se plângea că nu are fondurile necesare şi nici posibilitatea să împrumute bani pentru construirea aeroportului, studiul făcut public în luna decembrie a făcut conducerea Consiliului Judeţean să se răzgândească.

Primăria Braşov spune că este dispusă să susţină în continuare proiectul, deoarece acesta ar aduce beneficii importante oraşului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.