Autostrada Comarnic – Braşov, Teodorovici confirmă renunţarea la proiectul cu Banca Mondială!

Autostrada Comarnic – Braşov, Teodorovici confirmă renunţarea la proiectul cu Banca Mondială!

0 513
„Într-un proiect nu e importantă sursa de finanţare, este important să îl faci. MT a găsit o variantă mai rapidă de a face lucrurile să se întâmple”, Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor.
„Într-un proiect nu e importantă sursa de finanţare, este important să faci acel proiect, iar Ministerul de Finanţe – Guvernul, prin Ministerul de Finanţe – să aleagă cea mai facilă, utilă, ieftină sursă de finanţare”, a explicat Teodorovici.
El a afirmat că a existat o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, care au găsit o altă soluţie pentur acest proiect.
„Dânşii au găsit o altă  variantă mai rapidă de a face lucrurile să se întâmple pe acest sector de drum Comarnic – Braşov. Nu este importantă partea de finanţare, este importantă calea de a implementa un astfel de proiect. (…) Nu este nicio discuţie, niciun scandal, este o simplă opţiune a Ministerului Transporturilor pentru o altfel de finanţare”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Eugen Teodorovici

Fără îndoială un parteneriat public-privat, poate fi mai bun decât o finanțare directă de la B.M. Sunt cunoscute jafurile la care sunt supuse proiectele care sunt gestionate (implementate) de catre Stat sau administratia publică județeană și locală. Nu mai departe avem exemplul Aeroportului Brașov-Ghimbav. Aici de aproape două decenii Proiectul este utilizat electoral. Să ne reamintim, Proiectul Aeroport a adus multe voturi și mandate lui Aristotel Cancescu și liberalilor (evident și dosare penale dacă se vrea de cei de la Parchet sau Curtea de Conturi).
Ni se spune că sub coordonarea lui Narcis Neagas e va face autostrada. Nu credem ca „reinstauratului” de la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, iar lipsi priceperea și experiența. În dreptul directorului de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se pot consemna și neimpliniri, nu mai putin decăt de trei ori a eșuat, începănd cu anul 2004 cu această autostradă. Este adevarat ajutat de ministrul Berceanu, Dobre, Basescu sau SRI-ul lui Coldea (după cum a declarat Ponta). Vom reveni.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.