PE ADRESA PRIMARULUI! Realitatea ne obliga sa ne intrebam – taximetria este...

PE ADRESA PRIMARULUI! Realitatea ne obliga sa ne intrebam – taximetria este un serviciu public?!

0 860

CUNOSCUTUL JURNALIST Andrei Niculescu – comentator sportiv la DigiSport imi este apropiat de cand, in prima tinerete, a inceput gazetaria. De aceea il urmaresc cu placere   pe pagina sa de Facebook. Ce a patit insa zilele trecute nu m-a mirat, citind  ce a patit cu niste golani care fac pe taximetristii in Gara Brasov.

Ajuns la Brasov fara intarziere, caut sa ma urc in taxi. Dezavantajul turistului fara masina. Taxiuri, destule. Zic “ia uite domne, civilizatie!”.

Dau sa ma urc. Soferul, brunet, muschiulos, tatuat, cunoasteti genul. “Unde mergeti?”, ma intreaba inainte sa urc. Eu: “va spun in masina”. El: “atunci nu merg”. Ok, sa fii sanatos! 

Trec la urmatorul. Aceeasi intrebare. Acelasi raspuns de la mine, acelasi scenariu. Celui de-al treilea ii zic totusi unde merg, nu de alta dar ma enerva situatia.

Soferul, acelasi portret ca mai sus, imi zice senin: “70 de lei”. Eu, uitandu-ma interzis la el: “Ma iei la misto?!! Merg in Brasov, nu in Poiana”.gara-brasov-modernizata

El: ” Dai o gramada de bani pe camera si nu ai 70 de lei? Ai venit cu figuri de la Bucuresti?”.

Eu: “Am venit cu figuri, dar n-am venit cu fata de prost”. Deja se stransese lumea, asa ca ridic un pic vocea, cam la nivelul unei emisiuni: “Ma ia si pe mine cineva normal totusi?”.

S-a gasit, fireste undeva in spate, cineva, un om cu parul alb, de la care, pana la destinatie am aflat toata istoria mafiei taximetristilor din Brasov. Oare intereseaza pe cineva cum sunt primiti potentialii turisti intr-unul dintre cele mai vizitate orase din Romania? Brasovul unul din orasele ce si-au propus sa devina capitala europena a culturii. Daca eram strain pesemne ca dadeam banii astia. Sau daca nu eram cat de cat o persoana publica?! Oare ce faceam, daca la mine s-a stropsit asa individul asa?!

Apropo, cursa a facut, pe aparat, 10 lei!

N.R. Exact o scena similara am patit si noi, tot coborand dintr-un „interregio” de Bucuresti. Explicatie de taximetrist: „e masina mea, cer cat vreau, nu vreti, nu va duce nimeni fara 30 de lei„.

De acord, duceti-ma pana la Politie! Am avu parte de o portie de injuraturi ”colective”. Am sunat la protectia consumatorului, mi-a raspuns un robot. Bref, mi-a stricat ziua!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.