Parapantista prabusita in zona Lisa

Parapantista prabusita in zona Lisa

0 1156

O femeie si-a fracturat coloana dupa ce a cazut cu parapanta in Muntii Fagaras. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta spun ca starea victimei de 31 de ani ar fi putut fi mult mai grava, daca nu ateriza cu parasuta de rezerva

O femeie si-a fracturat coloana dupa ce a cazut cu parapanta in Muntii Fagaras.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta spun ca starea victimei de 31 de ani ar fi putut fi mult mai grava, daca nu ateriza cu parasuta de rezerva. Parapantista a fost transportata cu un elicopter SMURD la Spitalul Judetean din Targu Mures.

Femeia se lansase duminica cu parapanta de la Balea Lac. In jurul orei 18.00, a cazut in Valea Brescioarei, in apropiere de localitatea Lisa.

Parapantista a reusit sa isi activeze parasuta de rezerva, insa in cadere si-a fracturat coloana.

Pentru a o localiza, echipa de interventie a luat legatura cu un alt parapantist prin statie.

Cinci salvamontisti de la Victoria si sase jandarmi montani pornisera sa o caute pe femeie, insa au fost intorsi din drum, deoarece un elicopter SMURD a reusit sa aterizeze aproape de locul in care se afla. parapanta1

Victima a fost preluata si transportata la Spitalul Judetean din Targu Mures.

Femeia era constienta in momentul in care au sosit salvatorii, insa a suferit politraumatisme si o contuzie la coloana lombara.

Chiar si asa, sansa femeii a fost ca a reusit sa aterizeze cu parasuta de rezerva, altfel starea ei ar fi fost mult mai grava acum.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.