Parada Junilor a fost urmarita de circa 15 mii de brasoveni

Parada Junilor a fost urmarita de circa 15 mii de brasoveni

Mii de brasoveni si turisti veniti special la Brasov au asistat la traditionala Parada a Junilor Brasoveni. Cele sapte grupuri de juni au parcurs calare traseul din centrul vechi, in ovatiile spectatorilor. Sarbatoarea s-a terminat la Pietrele lui Solomon, unde junii au petrecut pana spre seara, alaturi de familie si prieteni

Mii de brasoveni si turisti veniti special la Brasov au asistat la traditionala Parada a Junilor Brasoveni. Cele sapte grupuri de juni au parcurs calare traseul din centrul vechi, in ovatiile spectatorilor. Sarbatoarea s-a terminat la Pietrele lui Solomon, unde junii au petrecut pana spre seara, alaturi de familie si prieteni.
In Duminica Tomii, cele sapte grupuri de juni Tineri, Batrani, Albiori, Rosiori, Dorobanti, Brasovecheni si Curcani si-au imbracat costumele traditionale si au pornit calare din Piata Unirii spre centrul orasului. In jur de 15.000 de brasoveni si turisti au asistat anul acesta la Parada traditionala a junilor. Alaiul a fost deschis de Fanfara Academiei „Henri Coanda”.
Oficialitatile i-au intampinat pe juni in apropierea Primariei. Ca in fiecare an, unul din juni i-a oferit o butelcuta cu tuica primarului, care a trecut-o apoi si celorlalti edili.juni parada2
Dupa parada, junii si brasovenii au urcat la Pietrele lui Solomon, unde s-au prins in hora si au aruncat cu buzduganul.
Turistii veniti pentru prima data la Solomon au fost incantati de obiceiurile junilor.
Petrecerea a tinut pana seara cu muzica si mancare traditionala. Cadre 20.24!! Reprezentantii autoritatilor locale au trecut pe la fiecare ceata, pentru a ciocni cate un pahar de vin si un ou rosu, asa cum cere traditia.
Alaturi de cele sapte cete de juni care au adus mancare traditionala de acasa, brasovenii au iesit la gratar alaturi de familie si prieteni. Parada Junilor a incheiat seria manifestarilor incepute de grupurile de juni la Buna Vestire, cand ies cu surla pe deal, urmate de traditiile din Saptamana Luminata: stropitul fetelor nemaritate, martea cu placinte si aruncatul in tol.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.