Ortoped retinut dupa flagrant de mita

Ortoped retinut dupa flagrant de mita

0 916

Medicul ortoped Marius Nica de la Sectia de Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov a fost retinut pentru 24 de ore dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 900 de lei de la un investigator autorizat de procuror, in schimbul practicarii unei interventii chirurgicale

Medicul ortoped Marius Nica de la Sectia de Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov a fost retinut pentru 24 de ore dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 900 de lei de la un investigator autorizat de procuror, in schimbul practicarii unei interventii chirurgicale. Tot pentru o operatie, medicul Nica solicitase luna trecuta unui alt investigator sub acoperire 1000 de lei. Si o anestezista a spitalului este cercetata pentru luare de mita.

Din rechizitoriul intocmit de catre procurori reiese faptul ca ortopedul Marius Nica pretindea bani si pentru a-si exercita influenta pe langa medicii anestezisti din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, promitand ca ii va determina pe aceștia sa-si indeplineasca indatoririle de serviciu, confirma Mihaela Alina Popescu. Prim Procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

In urma promisiunilor facute, suspecta Mariana Stoica, medic anestezist la Spitalul Judetean, a primit luni de la unul dintre investigatorii autorizati suma de 200 lei, pentru a practica interventia chirurgicala stabilita pentru dimineata zilei.spaga medic1

Inculpatul Marius Nica este cercetat in legatura cu savarsirea a doua infractiuni de luare de mita si trafic de influenta, si iar suspecta Mariana Stoicapentru savarsirea unei infractiuni de luare de mita.

Fata de inculpatul Marius Nica s-a dispus luarea masurii retinerii pentru o durata de 24 de ore, urmand a fi formulata propunere de arestare preventiva.

Actele de urmarire penala s-au efectuat cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Sectiei Regionale Politie Transporturi Brasov cu sprijinul tehnic de specialitate acordat de catre Directie de Operatiuni Speciale.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.