Ocolitoarea Brasovului este amanata pentru 2014-2020

Ocolitoarea Brasovului este amanata pentru 2014-2020

0 456

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale este constienta ca cele doua tronsoane ale Ocolitoarei nu vor fi finalizate pana la sfarsitul anului. Ca solutie, CNADNR propune realizarea lor in mai multe faze, cu transferarea pe urmatorul ciclul de finantare. Doar 19 procente din cele doua tronsoane au fost realizate pana acum

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale este constienta ca cele doua tronsoane ale Ocolitoarei nu vor fi finalizate pana la sfarsitul anului.

Ca solutie, CNADNR propune realizarea lor in mai multe faze, cu transferarea pe urmatorul ciclul de finantare. Doar 19% din cele doua tronsoane au fost realizate pana acum.
Rapoartele de progres ale lucrarilor derulate de Companie arata ca 19 din cele 28 de investitii in drumurile din Romania, incepute pe bani europeni, au mici sanse sa fie terminate in actualul ciclu bugetar. Asta desi, proiectele au avut la dispozitie banii necesari pentru realizarea lor.

Pentru a nu risca sa ramana fara finantarile din prezent si pentru a nu fi nevoita sa returneye toti banii, Compania de Drumuri a propus trecerea proiectelor care nu se vor finaliza pana la 31 decembrie 2015 cu finantarile prin POS-T 2007 – 2013, pe urmatorul ciclu de finantare, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.ocolitoare bv

In aceasta situatie se regasesc si cele doua tronsoane ale Ocolitoarei Municipiului Brasov, pentru care s-a semnat contractul de finantare nerambursabila in luna noiembrie a anului trecut.

Stadiul de constructie al Tronsonului I, situat intre DN 11 si DN 1 este de 18,39 % in timp ce dublarea tronsonului II, aflat intre DN11 si DN13, a ajuns la 19 %.
Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.