Ochi intocmise schemele coruptiei din PSD si CJ

Ochi intocmise schemele coruptiei din PSD si CJ

0 835

Ion Ochi a facut presiuni la conducerea USL Brasov cu schema coruptiei din PSD si din Consiliul Judetean. Sunt detalii savuroase din stenogramele convorbirilor purtate de deputatul PSD Ochi pe vremea cand era vicepresedinte al Consiliului Judetean. Calitate in care a semnat alocarea cu dedicatie a lucrarilor la DJ 112 dintre Lunca Calnicului si Prejmer, localitate in care era si este in continuare primar finul sau

Ion Ochi a facut presiuni la conducerea USL Brasov cu schema coruptiei din PSD si din Consiliul Judetean. Sunt detalii savuroase din stenogramele convorbirilor purtate de deputatul PSD Ochi pe vremea cand era vicepresedinte al Consiliului Judetean. Calitate in care a semnat alocarea cu dedicatie a lucrarilor la DJ 112 dintre Lunca Calnicului si Prejmer, localitate in care era si este in continuare primar finul sau. Acuzat de un producerea unui prejudiciu de 2 milioane si jumatate de lei si incasarea unui folos necuvenit de jumatate de milion, Ochi se lauda la telefon ca „i-a facut” pe smecherii Constantin Nita si Aristotel Cancescu.

DNA a cerut Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive in cazul deputatului brasovean social-democrat Ioan Ochi, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean. Acesta ar fi atribuit, in urma unei licitatii cu dedicatie, o lucrare unei firme de reparatie a Drumului Judetean 112 dintre Prejmer si Lunca Calnicului, creand CJ Brasov un prejudiciu de 2,5 milioane de lei.

Anchetatorii spun ca Ochi a pretins patronului ca materialele necesare sa fie achizitionate de la firma pe care o administra, obtiunand astfel un folos necuvenit de aproape 500.000 de lei. Stenogramele conversatiilor interceptate de DNA Brasov arata ca politicul era bagat pana in gat in asfaltul turnat pe sectorul dintre Prejmer si Lunca Calnicului. 2Consiliul-Judetean-Brasov_2

Seful de atunci al Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, discuta la telefon cu Constantin Nita, presedintele PSD Brasov, amandoi sefii lui Ion Ochi, despre cum ar putea impiedica atribuirea lucrarilor. Cancescu spunea despre contract ca nu este deloc cuser, Nita nu dorea, in schimb, ca primarul din Prejmer, fostul pesedist Serban Todorica, trecut intre timp la PDL, sa se laude cu asfaltarea drumului.

Intr-o convorbire telefonica purtata in data de 13 martie 2012, Aristotel Cancescu ii spunea lui Constantin Nita ca: „Ochi a fost dimineata la mine, foarte tensionat si nervos, cu ton foarte ridicat si inclusiv cu amenintari ca el face, ca pleaca, ca mai ia cinci primari, ca…Asculta, Costica ! Io stii ce vreau pentru ca oricum ce-i acolo nu este cusar, sa stii, nu e cusar ! Eu vreau sa ii fac lui imputernicire sa semneze el, daca vrea sa semneze o ilegalitate s-o semneze!”nita5

Constantin Nita ii raspunde mieros lui Cancescu:„Nu, nu dragul meu, nu dam niciun ban acolo, deci aia te rog eu, o dai la partid si noi la partid o discutam. Eu i-am spus foarte clar ca banii pe acel tronson se dau la viitorul primar ca io nu vreau acuma sa-i dau lu’ ala bani sa iasa el in fata sa arate ca a facut drumul”.

Dupa ce a semnat documentele de atribuire a lucrarilor, Ion Ochi povestea la telefon unui prieten cum i-a lucrat pe Nita si Cancescu:cancescu scrisoare

„Ba, da magaria a fost mare! Magaria a fost mare pentru ca te pune pe tine intr-o situatie idioata, dar am facut eu doua scheme importante, organigrama coruptiei la PSD si organigrama coruptiei la Consiliul Judetean.

Daca le dau maine drumul la astia asa, sare in aer tot judetu’.

Da, da. Astazi am avut o discutie, sa innebunesc, ma, am crezut ca fac infarct acolo. Nu vrea sa mai finanteze drumu’ de la Lunca la Prejmer ca io am probleme in partid cu Nita, nu stiu ce ….

Da-l nene in p…. mea! N-am nici o treaba cu Nita! Aici e o chestiune care mi-o asum eu, da? E la Consiliul Judetean, n-are treaba politicianu’ cu actele administrative! O am prinsa in lista de investitii, o am finantata, am destinatia sumelor pentru chestia asta….

De ce nu semnezi raportul de evaluare?

Nu, ba, ca Nita, ca nu stiu ce! Ei, f…..-va in gura pe amandoi de smecheri! Si i-am facut … Stii?

Procurorii spun ca Ochi si-a construit in mediul politic și de afaceri imaginea unei persoane de neatins, aflata deasupra legii, si ca este un pericol pentru ordinea publica.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.