Mobilitate pentru persoane cu dizabilitati

Mobilitate pentru persoane cu dizabilitati

0 906

Este actiunea prin care adulti si copii in fotolii rulante au beneficiat de atentia unor specialisti americani pentru a-si schimba mijloacele de locomotie vitale pentru deplasare

Este actiunea prin care adulti si copii in fotolii rulante au beneficiat de atentia unor specialisti americani pentru a-si schimba mijloacele de locomotie vitale pentru deplasare. Aflata la cea de a III-a editie si desfasurata sub patronajul Asociatiei Joni and Friends, actiunea a permis adaptarea si distribuirea a peste 100 de dispozitive de deplasare: carucioare, carje si suporti de mers.
In cadrul parteneriatului incheiat intre Directia de Servicii Sociale Brasov si Asociatia New Generation Impact, Sala de sport a Scolii Generale nr. 3 a gazduit actiunea „Mobilitate pentru persoanele cu dizabilitati” .
Carucioarele, carje si suporti de mers au fost oferite pentru inchiriere de organizatia americana persoanelor cu dizabilitati, ca sa faciliteze accesul acestora in interiorul si exteriorul spatiului locativ.
Dr. Bill Andrews – conducatorul echipei Wheels for The World se afla pentru al 5-lea an la Brasov.
Motivul pentru care se intoarce este ca a identificat in continuare nevoia de aceasta campanie aici. Oamenii au inca nevoie de scaune rulante, carje si suporti de mers pentru a se deplasa in casele lor dar si in comunitate.

scaun rotileRolul Directiei de Servicii Sociale Brasov a fost acela de a asigura spatiul de depozitare a dispozitivelor de deplasare si cel de a identifica si indruma catre Asociatia New Generation Impact persoanele cu dizabilitati care au nevoie de aceste materiale.
In total, circa 60 de beneficiari DSS s-au bucurat de inlocuirea scaunelor cu rotile.
Reprezentantii fundatiei din Statele Unite au adus la Brasov 150 de fotolii rulante, cadre, carje, si bastoane care au fost impartite celor care au depus solicitari la Directia de Servicii Sociale.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.