Militarii americani au vizitat Cetatea Rasnov

Militarii americani au vizitat Cetatea Rasnov

0 701

Manuitorii celui mai sofisticat armament din lume au fost incantati de halebardele strajelor din Cetatea Rasnov. Soldatii americani si-au intrerupt in weekend antrenamentele din poligonul de la Cincu pentru a vizita monumentul medieval, Pestera Valea Cetatii si parcul cu dinozauri

Manuitorii celui mai sofisticat armament din lume au fost incantati de halebardele strajelor din Cetatea Rasnov. Soldatii americani si-au intrerupt in weekend antrenamentele din poligonul de la Cincu pentru a vizita monumentul medieval, Pestera Valea Cetatii si parcul cu dinozauri.

Militarii americani se antreneaza impreuna cu soldati din Romania, Marea Britanie si Canada, la Centrul de pregatire din Cincu, in cadrul exercitiul militar multinational Sarmis 15, care face parte din operatiunea mai ampla Atlantic Resolve. In week-end au parasit poligonul si au dat o fuga pana la Rasnov.

Primul popas l-au facut la Pestera Valea Cetatii. Soldatii au profitat de ocazie si s-au dat pe tiroliana.cetate rasnov4

Desi sunt obisnuiti cu arme moderne, soldatii americani au testat si armamentul medieval al strajerilor Cetatii Rasnov. Monumentul istoric i-a incantat pe partenerii nostri din NATO.
Americanii si-au facut fotografii si au cumparat suveniruri. Militarii din Statele Unite au fost cuceriti si de parcul cu machete de dinozauri care se va deschide pentru public la mijlocul lunii iunie. Si baza sportiva de la poalele Cetatii Rasnov a fost pusa la dispozitia oaspetilor americani, in cele doua zile de weekend petrecut in imprejurimile monumentului istoric.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.