Medicina, Economia si IT – cele mai cautate facultati la Brasov

Medicina, Economia si IT – cele mai cautate facultati la Brasov

0 682

Cea mai mare concurenta - 13 concurenti pe un loc buget - a inregistrat insa programul de studii de Resurse Umane de la Facultatea de Sociologie. 10, 11 si 9 candidati pe un loc bugetat se vor bate si la Comunicare si Relatii Publice, Psihologie si Medicina. Si Chineza programul nou introdus de anul acesta a trezit interesul

Cea mai mare concurenta – 13 concurenti pe un loc buget – a inregistrat insa programul de studii de Resurse Umane de la Facultatea de Sociologie. 10, 11 si 9 candidati pe un loc bugetat se vor bate si la Comunicare si Relatii Publice, Psihologie si Medicina. Si Chineza programul nou introdus de anul acesta a trezit interesul a peste 70 de candidati pentru cele 30 de locuri bugetate disponibile.

La finalul perioadei de inscrieri, numarul absolventilor care aspira la statutul de student este mai mare fata de anul trecut. 7900 de absolventi au ales una sau mai multe specializari ale facultatilor din Brasov la ciclul de licenta fata de 6600 in aceeasi perioada din 2014. Multi absolventi s-au indreptat anul acesta catre Sanatate dar si catre Economie sau IT.

Potrivit lui Marius Luculescu – secretar al comisiei de admitere a Unit BV, Medicina detine primul loc sunt 982 de candidati, la Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor aproape 880 de candidati iar la Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor avem un numar de aproape 860 de candidati inscrisi.

Concurenta cea mai mare pe locurile bugetate este la Sociologie, la programul de studii de Resurse Umane unde s-au inscris aproape 13 candidati pe loc, adica peste 140 de candidati pentru doar 11 locuri la buget.studenti bv1

Pe locul 2 la concurenta este Psihologia, unde sunt 11 candidati pe loc, Comunicare si Relatii Publice 10 candidati in timp ce la Medicina 9 absolventi vor incerca sa intre pe un loc bugetat.

Programul special introdus de anul acesta la Facultatea de Litere – Limba si Lietratura Chineza a reusit sa stirneasca interesul a 74 de absolventi care au la dispozitie doar 30 de locuri.

Urmeaza probele de concurs la facultatile de Medicina, Educatie fizica si Muzica pentru ca, pe 24 iulie, sa se afiseze listele cu admisi in faza 1 a sesiunii de admitere la facultate.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.