„Manuscrisele iluminate in viziunea copiilor”

„Manuscrisele iluminate in viziunea copiilor”

0 725

200 de elevi si-au exersat talentul de caligrafi la evenimentul „Manuscrisele iluminate in viziunea copiilor”. Scolarii au reprodus litere chirilice si imagini regasite in documente vechi de sute de ani, iar lucrarile lor pot fi vazute in sala de expozitii temporare a Casei Sfatului.

200 de elevi si-au exersat talentul de caligrafi la evenimentul „Manuscrisele iluminate in viziunea copiilor”. Scolarii au reprodus litere chirilice si imagini regasite in documente vechi de sute de ani, iar lucrarile lor pot fi vazute in sala de expozitii temporare a Casei Sfatului. Copiii sunt mandri ca au deprins tehnica scrisului cu pana de gasca si ca au invatat si putina istorie.

Muzeul de Istorie ii asteapta pe brasoveni in sala de expozitii temporare a Casei Sfatului, timp de o luna, pentru a vizita expozitia „Manuscrisele iluminate in viziunea copiilor”. Proiectul de educatie muzeala „O pagina din istoria unei carti” si-a propus sa dezvolte interesul elevilor pentru istoria scrisului si a cartii prin implicarea in activitati de informare, documentare si realizare a unor replici de pagini istorice. Potrivit lui Nicolae Pepene, managerul Muzeului Judetean de Istorie Brasov, muzeul a devenit o prelungire a scolii, pentru ca dincolo de aceasta scoala de-a caligrafia medievala, ei au invatat foarte multe lucruri legate de istoria Brasovului si cultura europeana.manuscrise iluminate1

Au participat aproape 500 de elevi din ciclul primar si gimnazial, din 11 scoli din judet. Acestora li s-au alaturat copii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva din Brasov si Bradet.

Copiii au fost incantati de rezultatele muncii lor, care nu a fost deloc usoara. Au invatat sa scrie cu pana si si-au dezvoltat capacitatile de reproducere caligrafica.

Cativa elevi de la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil” au confectionat foi de hartie asa cum se facea pe vremuri. Pentru efortul depus, fiecare elev a primit o diploma.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.