Invazie de musculite la Brasov

Invazie de musculite la Brasov

0 894

Nori de insecte minuscule de fermentatie au luat cu asalt casele brasovenilor din toate zonele orasului si din imprejurimi. Locatarii au apelat la insecticid pentru a scapa de insectele enervante iar Prefectura a format o comisie de specialisti care cerceteaza fenomenul. Garda de Mediu a verificat deja o sesizare legata de zona Bod

Nori de insecte minuscule de fermentatie au luat cu asalt casele brasovenilor din toate zonele orasului si din imprejurimi. Locatarii au apelat la insecticid pentru a scapa de insectele enervante iar Prefectura a format o comisie de specialisti care cerceteaza fenomenul.

Garda de Mediu a verificat deja o sesizare legata de zona Bod, unde au constatat ca se luasera deja masuri de curatare.

Musculitele de fermentatie denumite si drosofila melanogaster au invadat casele brasovenilor. Insectele minuscule si-au facut aparitia inca de luna trecuta si au reusit sa treaca chiar si prin plasele de tantari. In weekend, invazia de musculite a impanzit intreg orasul si zonele cu vegetatie din vecinatatea masivului Timpa.

Brasovenii au apelat la insecticid pentru a scapa de insectele enervante.

Inspectorii Garzii de Mediu din Brasov au verificat o sesizare potrivit carora musculitele de fermentatie ar putea proveni de pe cimpurile de sfecla de zahar din apropierea Bodului.musculite1

Comisarii au constatat ca in zona se luasera deja masuri de indepartare a insectelor.

Pentru a identifica exact cauza fenomenului care a fost sesizat si in alte zone ale tarii Prefectura Brasov a constituit o comisie formata din specialisti de mediu ai Directiei de Sanatate Publica , DSV si Garda de Mediu.

Oricum, Primaria Brasov va incepe campania de dezinsectie in tot orasul cel mai probabil saptamina viitoare .

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.