Ingrijiri paliative, predate academic la Brasov

Ingrijiri paliative, predate academic la Brasov

0 885

Primii absolventi ai Academiei Europene de Ingrijiri Paliative si-au primit diplomele la Brasov! 20 de profesionisti in paliatie din 14 tari europene au participat la ultimul modul al proiectului educational international, desfasurat pe durata a doi ani in mai multe tari europene. Hospice Casa Sperantei este partener in acest proiect alaturi de prestigioase institutii medicale si de invatamant academic din Germania, Marea Britanie si Polonia

Primii absolventi ai Academiei Europene de Ingrijiri Paliative si-au primit diplomele la Brasov! 20 de profesionisti in paliatie din 14 tari europene au participat la ultimul modul al proiectului educational international, desfasurat pe durata a doi ani in mai multe tari europene.

Hospice Casa Sperantei este partener in acest proiect alaturi de prestigioase institutii meicale si de invatamant academic din Germania, Marea Britanie si Polonia.

Medici, asistenti medicali sau asistenti sociali cu experienta in ingrijiri paliative, toti au aplicat cu proiecte personale pentru a se inscrie la Programul European Palliative Care Academy. Dupa doi ani de studiu, cei 20 de profesionisti in paliatie si-au la Brasov primit diplomele de absolvire.

Nancy Criel, specialista din Belgia, spune ca a fost o mare provocare pentru ea sa urmeze acest curs, unde a invatat foarte multe lucruri. Cu toate acestea, are sentimentul ca abia acum se apuca si ca trebuie sa impartaseasca ceea ce a dobandit.hospice2

Ultimul modul al programului a avut loc la Brasov. Cei 20 de profesionisti in paliatie au studiat in perioada 27 aprilie-2 mai la Brasov pe tema „Advocacy pentru ingrijiri paliative” cu traineri romani dela HOSPICE Casa Sperantei.

La ceremonia de inmanare a diplomelor de absolvire au participat si ambasadorii Germaniei si Poloniei in Romania, Werner Hans Lauk si Marek Szczygieł, care au apreciata faptul ca la Brasov nu doar se impartasesc cunostinte, dar cursantii profita de experinta si cunostintele celorlalti pentru a forma specialisti in domeniul paliativ, de care societatea in continua crestere are nevoie din ce in ce mai mult.

Academia Europeana de Ingrijiri Paliative ofera oportunitati de invatare formala prin schimb de experienta cu activisti in ingrijire paliativa din diferite profesii din tari de traditie in paliatie.

 

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.