Industria concentreaza jumatate din economia judetului

Industria concentreaza jumatate din economia judetului

0 556

Industria a contribuit cel mai mult la economia brasoveana in anul 2014, cu o pondere de 46 %. Este al cincilea an consecutiv in care productia industriala ocupa primul loc in activitatile judetului. Si in anul 2015 exista o tendinta de crestere a acestui sector de activitate

Industria a contribuit cel mai mult la economia brasoveana in anul 2014, cu o pondere de 46 %. Este al cincilea an consecutiv in care productia industriala ocupa primul loc in activitatile judetului. Si in anul 2015 exista o tendinta de crestere a acestui sector de activitate.

Peste 23.000 de agenti economici brasoveni si-au depus bilanturile aferente anului 2014. Cifra de afaceri totala realizata anul trecut a fost de 8,5 miliarde de euro.

Industria si-a pastrat prima pozitie printre domeniile care contribuie la economia brasoveana. Dupa cinci ani de primul loc, productia industriala a ajuns sa reprezinte aproape jumatate din cifra de afaceri a judetului Brasov.
Statistica din primul trimestru al anului 2015 indica o continua crestere a sectorului industrial. Principalele sectoare de activitate care contribuie la economia brasoveana sunt pe langa industrie, comertul cu 32 %, Serviciile cu 14 %, Constructiile cu 5 % si Agricultura, cu doar 3 procente. brasov industrial

In ceea ce priveste repartizarea numarului de firme pe principalele domenii de activitate, pe primul loc se aflau in 2014 serviciile si comertul, situatie similara cu anul 2013.
In cadrul firmelor din judet inregistrate la Registrul Comertului in 2014, au fost identificati circa 150.000 de angajati, o cifra record pentru ultimii cinci ani.
Aproape jumatate din agentii economici care au depus bilantul pentru 2014, au inregistrat si profit, un numar mai mare cu 400 de societati, fata de anul 2013.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.