Inca o victima a dopajului in culturism

Inca o victima a dopajului in culturism

0 1077

Dupa cazul de la Brasov, al doilea fost culturist face infarct in sala de sport. Incidentul s-a petrecut la Iasi, unde fostul sportiv a decedat la putin timp dupa ce a parasit sala, cel mai probabil din cauza dopajului. Prilej pentru antrenorul brasovean Gicu Sfintes sa reia acuzatiile impotriva Federatiei Romane de Culturism

Dupa cazul de la Brasov, al doilea fost culturist face infarct in sala de sport. Incidentul s-a petrecut la Iasi, unde fostul sportiv a decedat la putin timp dupa ce a parasit sala, cel mai probabil din cauza dopajului.
Prilej pentru antrenorul brasovean Gicu Sfintes sa reia acuzatiile impotriva Federatiei Romane de Culturism.
In toamna anului trecut, in 31 octombrie, Remus Octavian Mihaita murea intr-o sala de gimnastica din Brasov.
Ancheta a scos la iveala faptul ca fostul culturist era dopat iar Sfintes il acuza pe Ovidiu Mezdrea, patronul salii si unul din reprezentantii Federatiei de Culturism si Fitness, ca este vinovat de moartea fostului sportiv.
Gicu Sfintes i-a acuzat pe cei din conducerea federatiei si de faptul ca au emis diplome de antrenori fara sa fi avut dreptul. sfintes mezdrea
In acest sens chiar exista o cercetare penala despre care brasoveanul spune ca este in curs, mai ales ca este vorba de 2.700 de asemenea diplome pe baza carora tot atatea persoane sunt platite din bani publici.
Sfintes spune ca, potrivit legii in vigoare din Romania, federatiile sportive nu au dreptul sa organizeze cursuri de instructori sau antrenori. In ultima vreme, numarul de practicanti ai culturismului a scazut drastic, motiv pentru care Sfintes si-a propus sa revigoreze acest domeniu. Brasoveanul a trimis deja doua adrese catre federatie in care se autopropune sa organizeze, pe cheltuiala proprie, un Campionat National si un Campionat European la Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.