După condamnarea unuia dintre cei mai mari corupți ai Brașovului, JUSTIȚIA  îl plasează sub control judiciar pentru 60 de zile pe primarul Iașiului, Mihai Chirică. Acuzațiile sunt cât se poate de clare pentru fals intelectual în formă continuată și instigare la uzurparea funcției.
Conform procurorilor Mihai Chirica și Gabriel Harabagiu ar fi dispus/semnat documente cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași. Blocul ar fi fost construit și întabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație, fiind încălcat planul urbanistic zonal.
Întabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi făcut cu sprijinul conducerii și al unor funcționari din cadrul autorității publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iași.
Procurorii arată că pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcției ar fi existat trei variante diferite din punct de vedere al conținutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având același număr de înregistrare și aceeași dată. Emiterea certificatului a creat, pentru societatea beneficiară, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară și de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil, arată DNA.

Chirica un primar… suspendat
În perioada în care se află sub control judiciar, Mihai Chirica trebuie să respecte o serie de obligații, între care:
* să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
* să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
* să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia ar fi săvârșit fapta.
DNA mai spune că primarului Iașiului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a acestor obligații, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
În acest caz sunt cercetate și alte persoane, mai arată DNA. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.