In Senat AVIZ FAVORABIL pentru aeroportul Brasov!

In Senat AVIZ FAVORABIL pentru aeroportul Brasov!

0 576

Comisiile de specialitate ale Senatului si-au dat acordul de modificare a perioadei in care terenul aeroportului va reveni Consiliului Judetean Brasov. Pana cand vor reincepe lucrarile consiliul judetean va plati o firma pentru a asigura mentenanta lucrarilor si paza obiectivului.

Comisiile de specialitate ale Senatului si-au dat acordul de modificare a perioadei in care terenul aeroportului va reveni Consiliului Judetean Brasov. Pana cand vor reincepe lucrarile consiliul judetean va plati o firma pentru a asigura mentenanta lucrarilor si paza obiectivului. Conducerea Consiliului Judetean va relua negocierile cu firmele interesate de continuarea acestui proiect. Trei companii s-au aratat interesate pana in prezent de continuarea lucrarilor si de operarea acestuia.

Dupa ce a trecut de celelalte comisii din senat, proiectul legii privind prelungirea de de la 5 la 15 ani a termenului in care terenul aeroportului revine Consiliului Judetean Brasov a primit miercuri raportul de admitere din partea Comisiei Juridice a Senatului.

Consilierii judeteni au modificat si ei proiectul de hotarare initial pentru prelungirea perioadei in care terenul aeroportului va reveni in administrarea consiliului judetean.

Potrivit vicepresedintelui CJ Claudiu Coman, a fost schimbat sintagma „prelungire” de la 5 la 15 ani cu „modificare” lasand astfel posibilitatea factorului decizional de a emite fie un nou act normativ fie de a-l prelungi pe cel vechi.aeroport1

Dupa ce se va rezolva problemei terenului, conducerea Consiliului Judetean anunta ca va relua negocierile cu companiile interesate de continuarea proiectului dar si de operarea aeroportului.

Este vorba despre o firma care are un partener din Ungaria si Austria, o firma din Turcia si un consortiu international, o asociere intre doua firme din Turcia si o firma din Israel.

Consilierii judeteni au aprobat si infiintarea unei comisii de negociere pentru atribuirea contractului de administrare a lucrarilor efectuate pana in prezent la aeroport. Cel mai probabil firma va fi aceeasi care a realizat si pista.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.