IAR Brasov survoleaza Bursa de Valori

IAR Brasov survoleaza Bursa de Valori

0 720

Compania de stat pentru reparatii si mentenanta aeronavelor IAR Brasov vrea sa obtina 11-12 milioane de euro de pe bursa de la Bucuresti pentru modernizarea si achizitia unor utilaje. In octombrie, compania Airbus Helicopters va incepe constructia unei noi fabrici in localitatea Ghimbav pe un teren pus la dispozitie de IAR

Compania de stat pentru reparatii si mentenanta aeronavelor IAR Brasov vrea sa obtina 11-12 milioane de euro de pe bursa de la Bucuresti pentru modernizarea si achizitia unor utilaje. In octombrie, compania Airbus Helicopters va incepe constructia unei noi fabrici in localitatea Ghimbav pe un teren pus la dispozitie de IAR. Compania brasoveana vrea sa obtina mai multe contracte pentru furnizarea unor componente, cum ar fi parti de structura si cablaje electrice.
Atragerea de finantari cu costuri reduse este principalul avantaj al trecerii pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, iar compania vrea ca acest instrument sa devina o parghie importanta in dezvoltarea societatii. IAR Brasov a debutat recent pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, in urma transferului de pe piata Rasdaq, administrata tot de BVB.
Transferul a fost decis de actionarii IAR in luna februarie a acestui an, iar la inceputul lunii iulie compania a primit aprobarea din partea Consiliului de Administratie al BVB. Peste 72% din actiunile IAR Brasov sunt detinute de stat (Ministerul Economiei, Comertului si Turismului – 64,89% si Ministerul Muncii – 7,3%), iar restul de aproape 28% din actiuni sunt detinute de investitori. IAR1
Cifra de afaceri a IAR Brasov a crescut anul trecut de aproape trei ori, de la 35,4 milioane de lei in 2013 la 101,7 milioane de lei, dupa ce sumele alocate de Guvern Ministerului Apararii au crescut, in contextul crizei din Ucraina.
Si profitul a urcat de aproximativ trei ori in intervalul analizat, de la 1,67 milioane de lei la 5,7 milioane de lei.
Actionarii IAR Brasov au hotarat, la mijlocul anului trecut, sa puna la dispozitia Airbus Helicopters un teren de 15.000 de metri patrati pentru productia de elicoptere Super Puma in Romania.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.