Hotii le-au taiat avantul saritorilor cu schiurile saceleni

Hotii le-au taiat avantul saritorilor cu schiurile saceleni

0 627

Trambulinele de la Sacele au disparut din peisajul sportului brasovean, dupa ce au fost furate bucata cu bucata. Aici au deprins tainele sariturilor mai toti componentii actualului lot olimpic de sarituri cu schiurile, printre care Remus Tudor, Carina Militaru, Bianca Stefanuta, Diana Trambitas sau chiar Dana Haralambie

Construite cu multa truda intre 1981 si 1985, trambulinele de la Sacele au disparut din peisajul sportului brasovean, dupa ce au fost furate bucata cu bucata. Aici au deprins tainele sariturilor mai toti componentii actualului lot olimpic de sarituri cu schiurile, printre care Remus Tudor, Carina Militaru, Bianca Stefanuta, Diana Trambitas sau chiar Dana Haralambie, saceleanca de origine, sportiva care a castigat deja mai multe etape de Cupa Mondiala.
Trambulinele s-au construit la initiativa antrenorilor de sarituri cu schiurile de la clubul Brasovia si cu sprijinul mai multor autoritati locale, intreprinderi si institutii care sprijineau sportul, printre care Electroprecizia, CAP-ul de pe vremea accea, uzina Tractorul, Proiect Brasov.
Dupa ce trambulinele au fost finalizate, la Sacele s-a format o adevarata scoala de sarituri cu schiurile, care a dat nume importante pentru Romania in acest sport.
Potrivit lui Gheorghe Baila, antrenor CSS Brasovia, Militaru Carina, Stefanuta Bianca, Trambitas Diana, care sunt componentele lotului national si olimpic de fete al Romaniei, dar si Dana Haralambie, noua stea a sariturilor de la Brasov, sunt sportive excelente care si-au facut ucenicia in acest sport pe trambulinele de la Sacele.trambuline sacele
Neglijate in ultimii ani de autoritati din cauza situatiei complicate a terenului pe care sunt situate, trambulinele au ajuns intr-un stadiu tot mai avansat de degradare. Peste uzura timpului au navalit hotii, care au furat aproape toate partile componente.
In acest moment, trambulinele nu mai pot gazdui competitii de vara dupa ce stratul de plastic a disparut in totalitate. Din acest motiv, numerosi copii care ar vrea sa calce pe urmele Danei Haralambie nu au nicio sansa sa ajunga sportivi de valoare.
Sacelenii care vor, totusi, sa practice sariturile cu schiurile sunt nevoiti sa faca naveta peste 50 de kilometri dus-intors pana la Rasnov, ceea ce inseamna foarte mult timp pierdut si oboseala suplimentara. Antrenorii clubului Brasovia au incercat sa gaseasca solutii pentru trambulinele de la Sacele si au primit promisiuni de la primarul Radu Nistor Florea ca va incerca sa rezolve situatia terenului. Abia atunci municipalitatea saceleana va putea sa putea sa refaca trambulinele.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.