Hipotermia terapeutica la nou-nascutii asfixati!

Hipotermia terapeutica la nou-nascutii asfixati!

0 802

Este cea mai noua procedura care se poate aplica de acum si la Maternitatea din Brasov pentru bebelusi cu probleme grave la nastere. Micutii care obtin o nota foarte foarte mica si necesita manevre de reanimare au nevoie de un tratament care sa le protejeze creierul

Este cea mai noua procedura care se poate aplica de acum si la Maternitatea din Brasov pentru bebelusi cu probleme grave la nastere. Micutii care obtin o nota foarte foarte mica si necesita manevre de reanimare au nevoie de un tratament care sa le protejeze creierul. In acest sens specialistii de la Maternitate s-au pregatit intens in ultimii doi ani prin proiecte cu parteneri straini si romani. Un astfel de program este si cel desfasurat impreuna cu organizatia interationala Project Hope care a donat recent maternitatii unul din cele mai noi modele ale unui aparat cadre 01.05 care ajuta la prevenirea deceselor si a dizabilitatilor la nounascuti. Practic, echipamentul medical scade temperatura corpului bebelusilor pana la 32 de grade celsius si o mentine astfel trei zile, timp in care celulele din creier se pot reface .

Procedura se mai poate aplica la noi in tara doar la Bucuresti si Cluj. Aparatul de la Brasov va fi folosit atat pentru bebelusii nascuti la Maternitatea cat si pentru cei adusi pe lume in Covasna sau Harghita. bebelus hipotermie1

Pentru a beneficia de acest tratament micutii trebuie sa fie nascuti la termen si sa ajunga la maternitatea in cateva ore dupa nastere. Rezultatele unei asemenea proceduri sunt foarte bune: scade cu 50 % riscul ca micutii sa ramana cu dizabilitati grave, spune dr. Olimpia Petrescu, medic primar, sef sectie neonatologie, Spitalul Clinic de Obstretica „Dr. I.A. Sbarcea”.

Lansat in 2008, programul de instruire in ingrijire neonatala este organizat de ProjectHope Polonia in parteneriat cu Spitalul de Copii Universitar din Cracovia si Spitalul Clinic de Obstretica si Ginecologie Dr. Ioan Aurel Sbarcea din Brasov.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.