GAL-urile, sansa satelor de a atrage fonduri

GAL-urile, sansa satelor de a atrage fonduri

0 1007

Drumuri comunale, canalizare, gradinite dar si centre sociale. Toate pot deveni realitate pentru satele comunelor brasovene care pot accesa bani europeni. Informatiile despre cum si cind se pot intocmi proiectele au ajuns direct la primariile de comune si orase mici ale judetului prin reprezentantii ADDJB

Drumuri comunale, canalizare, gradinite dar si centre sociale. Toate pot deveni realitate pentru satele comunelor brasovene care pot accesa bani europeni. Informatiile despre cum si cind se pot intocmi proiectele au ajuns direct la primariile de comune si orase mici ale judetului prin reprezentantii ADDJB.
In luna iulie specialistii agentiei pentru dezvoltare durabila a judetului Brasov au luat la pas primariile de comune mici unde au oferit consultanta si informatii despre accesarea de fonduri europene in perioada urmatoare.
In toamna se vor deschide noi linii de finantare iar primariile ar trebui sa aibe proiectele gata de depunere.
De citiva ani incoace edilii multor comune si orase mici din judet au inteles ca individual nu vor putea accesa banii europeni si s-au asociat in Grupuri de Actiune Locala. Mai au insa multe de facut pentru ca localitatile rurale sa ajunga la nivelul celor din Occident.
In alta parte a judetului printr-ul alt grup de actiune locala primaria Moieciu a reusit sa-si doteze citeva servicii locale.HARTA JUD. BV. - D
Tot grupuri de actiune locala trebuie infiintate si in zonele defavorizate din Sacele , Zarnesti si Fagaras unde problemele cetatenilor de etnie rroma ar putea fi rezolvate cu astfel de proiecte cu fonduri europene. Reprezentantii ADDJB, alaturi de alte agentii si institutii publice, au avut intalniri si in aceste localitati pentru a-i convinge pe cetateni sa se implice.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.