Falsi inspectori ANAF in centrul Brasovului

Falsi inspectori ANAF in centrul Brasovului

0 653
Iuresul ANAF printre micii intreprinzatori a generat si falsuri pe piata. Doi barbati s-au dat drept inspectori Antifrauda si au controlat mai multe restaurante din centrul Brasovului. Angajatii nu s-au lasat pacaliti si au chemat Politia, care este in prezent pe urmele celor doi sarlatani. Autoritatile atrag atentia ca inspectorii Fiscului poarta uniforme si se legitimeaza in momentul in care efectueaza controale.
In imaginile de pe camerele de supraveghere instalate intr-un local din centrul Brasovului se vede cum cei doi barbati cer angajatilor restaurantului mai multe documente fiscale. Oamenii au pretins ca sunt inspectori de la Antifrauda si au cerut sa vada incasarile din ziua respectiva. „Au intrat doi domni in varsta de 50 -60 de ani, nu s-au legitimat, au venit la bar, ne-au cerut raportul Z; l-am scos, s-au uitat peste el, au zis ca da e bine, si apoi ne-au cerut registrul de casa. Neputand sa oferim acest lucru, pentru ca nu suntem in masura noi, am zis sa stea sa ne sunam sefii, cand au auzit acest lucru, au zis bine, haideti ca ne intoarcem mai tarziu, pregatiti registrul de casa”, declara ospatarul Adrian Ursei.
Angajatii nu s-au gandit initial ca poate fi vorba de o inselaciune mai ales ca stiau de campania derulata de ANAF in ultimele saptamani. Totusi, faptul ca inspectorii nu s-au legitimat le-a dat de gandit angajatilor restaurantului.
In alt local din apropiere s-a intamplat acelasi lucru; falsii inspectori nu au prezentat nici o legitimatie, au solicitat doar sa vina cineva din conducere, ca sunt de la Antifrauda.
Se pare ca in unele localuri cei doi barbati au cerut si spaga pentru a inchide ochii la anumite nereguli. Politistii au inceput o ancheta pentru a-i descoperi pe cei doi sarlatani si promit detalii spectaculoase la finalizarea cercetarilor. Autoritatile atrag atentia ca inspectorii antifrauda poarta uniforme si se legitimeaza la fiecare control pe care il efectueaza.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.