„Drapelul ar trebui purtat 356 de zile pe an”

„Drapelul ar trebui purtat 356 de zile pe an”

0 456

Ziua Drapelului National a fost sarbatorita pe o ploaie mocaneasca in toata tara. La Brasov, autoritati si militari au participat la ceremoniile dedicate Zilei Drapelului organizate in Piata Tricolorului din fata Primariei. Oficialitatile au organizat cu prilejul sarbatorii o ceremonie militara. Dupa ce autoritatile au sarutat tricolorul, drapelul a fost arborat pe catarg

Ziua Drapelului National a fost sarbatorita pe o ploaie mocaneasca in toata tara. La Brasov, autoritati si militari au participat la ceremoniile dedicate Zilei Drapelului organizate in Piata Tricolorului din fata Primariei. Oficialitatile au organizat cu prilejul sarbatorii o ceremonie militara. Dupa ce autoritatile au sarutat tricolorul, drapelul a fost arborat pe catarg.

„Tricolorul reprezinta un simbol atat pe vreme frumoasa cat si pe vreme cu intemperii, el trebuie sa fie in sufletul nostru al tuturor romanilor. Noi trebuie sa-l avem alaturi de noi si la zile festive si nu numai, in toate cele 365 de zile, ar trebui sa-l purtam mereu”, a spus Mihai Mohaci, prefect Brasovului.

Ziua Drapelului National celebreaza data de 26 iunie 1848, cand Guvernul revolutionar a decretat ca tricolorul rosu, galben si albastru va fi steagul national al tuturor romanilor. tricolor

Simbol al identitatii si unitatii nationale, tricolorul este prezent in fiecare institutie publica si ii insoteste pe militari in toate misiunile. Potrivit generalului de brigada Tudorica Petrache, de la Brigada 2 Vanatorii de Munte Sarmizegetusa, drapelul national este transpus ca simbol national in drapelul de lupta al unitatii, simbolul onoarei, gloriei si vitejiei militare.

Vremea neprielnica a facut ca brasovenii care au decis sa participe la festivitatile dedicate Zilei Drapelului sa fie foarte putini.

Ceremonia a luat sfarsit cu parada militarilor, a jandarmilor si angajatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.