După lansările de la Braşov şi Tg. Mureş, expozitia ,,Inocenţa dragostei si puterea copilariei”, cu creaţiile Biancăi Bucă, jurnalist la TVS Braşov şi cartea de poezii ,,Sete de dor” semnată de Dorin Duşa, au poposit în Italia şi au cucerit Piemontul.
Colţul românesc cu ştergare lucrate manual şi vechi de peste 80 de ani, graficile inspirate din copilăria de altadată, dar şi din veşnica iubire au cucerit deopotrivă pe italienii şi românii plecaţi departe de casă. Evenimentul a fost găzduit de Galeria Piazza Dellarte Torino, un loc mirific manageriat de doi oameni minunaţi, soţii Enza si Silvano.
Cei doi jurnalişti au prezentat cartea, poeziile, care au inspirat grafica, una de excepţie. Două din poezii au fost traduse, iar lecturarea uneia dintre ele, ,,Firul” a fost aplaudată cu generozitate de cei prezenţi la evenimentul cultural de la Torino.
Prezenţa jurnaliştilor braşoveni în Italia a fost semnalată şi de cunoscuta publicaţie ,,La Stampa”, întregul eveniment urmând a fi difuzat în intregime şi de TVS Braşov, iar un material amplu va fi prezentat de ,,Toscana TV”, în cadrul emisiunii ,,Toscana senza frontieri”.
Evenimentul a fost cu atât mai onorant pentru jurnaliştii români, cu cât la galeria torineză au fost prezenţi mai mulţi artişti piemontezi, care şi-au prezentat lucrările.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.