Culturistul mort in sala de sport era dopat

Culturistul mort in sala de sport era dopat

0 1308

Remus Octavian Mihaita, campionul balcanic la culturism care a murit in sala de sport, era dopat! Rezultatul analizelor a fost facut public, vineri, de Laboratorul de Control Doping din Bucuresti, la solicitarea Agentiei Nationale Anti-Doping si a relevat prezenta unor substante interzise in corpul fostului sportiv

Remus Octavian Mihaita, campionul balcanic la culturism care a murit in sala de sport, era dopat! Rezultatul analizelor a fost facut public, vineri, de Laboratorul de Control Doping din Bucuresti, la solicitarea Agentiei Nationale Anti-Doping si a relevat prezenta unor substante interzise in corpul fostului sportiv. Din analizele pentru proba de urina recoltata in cadrul autopsiei medico-legale, au fost identificate urmatoarele substante aflate pe Lista Interzisa 2015 a Agentiei Mondiale Antidoping: metandienona, nandrolon, trenbolon si clenbuterol.
ANAD a precizat ca imediat dupa acest incident s-a facut un control la sala de sport in cauza. Societatea comerciala Mezcom 95 SRL, care administreaza spatiul, a mai fost amendata in 2012 cu suma de 15.000 de lei, pentru comercializarea suplimentului nutritiv cu denumirea comerciala ”Jack3d”, care contine o substanta activa aflata pe lista substantelor dopante de mare risc. culturist
Remus Octavian Mihaita se antrena intr-o sala de pe Bulevardul Alexandru Vlahuta in data de 31 octombrie, cand i s-a facut rau.
Desi echipajul SMURD venit la sala a incercat sa-l resusciteze pe sportiv, acesta si-a pierdut viata, la numai 38 de ani, ca urmare a unui stop cardio-respirator.
Gicu Sfintes, unul din primii antrenori ai lui Mihaita, actualmente presedinte al unui club dat afara din federatie, a avertizat de mai multa vreme asupra pericolelor la care se supun sportivii la aceasta sala si asupra neregulilor de la Federatia Romana de Culturism si Fitness. Acuzatiile sale au dus la deschiderea mai multor procese penale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.