„Criza refugiatilor din Siria trebuie rezolvata la sursa”

„Criza refugiatilor din Siria trebuie rezolvata la sursa”

0 739

Diplomati straini din 23 de state dezbat teme importante ale diplomatiei de actualitate la cea de-a XXII-a editie a Cursurilor Internationale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomati. Evenimentul a debutat cu ceremonia Te Deum la mormantul lui Nicolae Titulescu, la Biserica „Sfantul Nicolae” din Scheii Brasovului

Diplomati straini din 23 de state dezbat teme importante ale diplomatiei de actualitate la cea de-a XXII-a editie a Cursurilor Internationale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomati. Evenimentul a debutat cu ceremonia Te Deum la mormantul lui Nicolae Titulescu, la Biserica „Sfantul Nicolae” din Scheii Brasovului.
Editia din acest an a unuia dintre programele reprezentative de diplomatie publica initiate si derulate de Ministerul Afacerilor Externe este structurata pe doua paliere: “Perspective ale proiectului european si euroatlantic” si „Diplomatiile integrate ale secolului al XXI-lea”. La ceremonia de la mormantul lui Nicolae Titulescu autoritatile au depus in week-end coroane .
Latura academica a prelegerilor care permit tratarea, la un nivel ridicat, a unor teme de actualitate ale scenei politico-diplomatice internationale si a subiectelor relevante din domeniul istoriei, diplomatiei si culturii romane, a determinat cresterea participarii la acest program. Astfel, si editia din acest an se bucura de un interes sporit, cu 24 de diplomati straini veniti din 23 de state.Nicolae Titulescu - MORMANT Brasov
Subiectul fierbinte al crizei refugiatilor va fi una dintre temele pe care le vor aborda tinerii diplomati, confirma Horatiu Radu – subsecretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, care considera ca drama refugiatilor nu este o problema pe care sa o rezolve doar diplomatia, ci presupune solutionarea cauzelor efectelor acestui fenomen care tine Europa pe jar de mai bine de doua luni.
Editia din acest an se desfasoara pana in 11 octombrie, in Poiana Brasov. Programul de diplomatie publica „Cursurile Internationale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomati” a avut loc pentru prima data in anul 1991. De-a lungul timpului, Ministerul Afacerilor Externe si-a facut o datorie de onoare din a omagia contributia ilustrului diplomat roman la dezvoltarea relatiilor europene si internationale din prima jumatate a secolului al XX-lea. Pana acum, 591 de tineri diplomati, mare parte dintre acestia straini, au beneficiat de acest program de pregatire.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.