Creste numarul prestatiilor medicale validate cu cardul

Creste numarul prestatiilor medicale validate cu cardul

0 485

In ultimele doua saptamani, peste 3000 de brasoveni au intrat in posesia cardurilor nationale de sanatate. Cele mai multe le-au fost distribuite de catre medicii de familie in timp ce peste 700 de asigurati au stat la coada la ghiseele Casei Judetene de Asigurari. Numarul prestatiilor medicale validate cu cardul creste de la o zi la alta

In ultimele doua saptamani, peste 3000 de brasoveni au intrat in posesia cardurilor nationale de sanatate. Cele mai multe le-au fost distribuite de catre medicii de familie in timp ce peste 700 de asigurati au stat la coada la ghiseele Casei Judetene de Asigurari.

Numarul prestatiilor medicale validate cu cardul creste de la o zi la alta.

Ultimele 2 saptamini au fost de foc pentru angajatii casei judetene de asigurari din Brasov dar si pentru asiguratii care au nevoie de servicii medicale si s-au trezit ca nu detin cardurile de sanatate.

Multi au stat la coada la ghiseele Casei Judetene de Asigurari .

Daca multi brasoveni nici n-au intrat in posesia cardului, altii se plang de deficiente in utilizarea instrumentului medical.

Deficientele au fost sesizate in mare parte telefonic dar unele s-au concretizat si in sesizari scrise la sediul casei de asigurari. Jr. Ancuta Daisa – purtatorul de cuvant al CJAS Brasov, confirma ca institutia a avut o sesizare scrisa la adresa unui medic de familie si doua la adresa unitatilor sanitare spitalicesti. medic

La medicul de familie sesizarea a fost solutionata printr-o misiune de control iar la spitale a fost o problema tehnica, rezolvata de angajatii de la serviciul de informatizare.

Monitorizarea zilnica facuta de angajatei Casei Nationale de Asigurari de Sanatate arata ca, de la o zi la alta, numarul serviciilor medicale validate prin card creste.

In cursul zilei de 13 mai, de exemplu, au fost acordate la nivel national 320 de mii de servicii medicale validate cu cardul si aproape 139 de mii de servicii fara card.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.