Corona are un senior calificat la Jocurile Olimpice

Corona are un senior calificat la Jocurile Olimpice

0 469

Daca, inainte de infiintarea sectiei de schi, Brasovul nu obtinuse nici macar o medalie la campionatele nationale de schi la copii, numarul acestora a crescut exponential in acesti ani, iar Corona are un senior calificat la Jocurile Olimpice

Sectia de schi a clubului Corona are 3 ani de la infiintare, motiv pentru cei din conducere sa faca un bilant al activitatii de pana acum si sa-si prezinte planurile de viitor. Daca, inainte de infiintarea sectiei de schi, Brasovul nu obtinuse nici macar o medalie la campionatele nationale de schi la copii, numarul acestora a crescut exponential in acesti ani, iar Corona are un senior calificat la Jocurile Olimpice.
Mai mult, anul trecut s-au obtinut si doua medalii la concursuri internationale iar Caralin Leonte, presedintele sectiei, spune ca numarul medaliilor ar fi fost si mai mare daca doi dintre cei mai buni sportivi nu s-ar fi accidentat. Totul a venit in urma unui proiect de 26 de pagini care urmarea dezvoltarea schiului juvenil brasovean.
Chiar daca nu se poate compara ca buget cu cluburile din tarile cu traditie, precum cele din Austria, Corona dispune de o baza de nivel european si de sportivi si antrenori inimosi, care sunt decisi sa treaca peste toate impedimentele si sa obtina performante cat mai importante.
Cel mai bun sportiv al clubului brasovean, Ionut Achiriloaie, isi doreste sa devina o figura importanta in probele de coborare, motiv pentru care in aceste zile a plecat in Austria si va mai reveni doar in martie, la sfarsitul sezonului, pentru intrecerile din campionatul national. Pana atunci, sportivul brasovean va participa la cel putin doua etape de Cupa Mondiala si la alte competitii importante.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.