Copiii au dat in mintea… magistratilor la Tribunal

Copiii au dat in mintea… magistratilor la Tribunal

0 677

De Ziua Portilor Deschise de la Tribunalul Brasov, elevii au dat in mintea... magistratilor. Cativa adolescenti au imbracat robele grefierului si judecatorului si le-au tinut locul pentru cateva minute pe scaunele din sala de judecata

De Ziua Portilor Deschise de la Tribunalul Brasov, elevii au dat in mintea… magistratilor. Cativa adolescenti au imbracat robele grefierului si judecatorului si le-au tinut locul pentru cateva minute pe scaunele din sala de judecata.
De Ziua Europeana a Justitiei Civile, elevii Scolii Generale din Mandra si cei de la Colegiul National „Emil Racovita” au vizitat Tribunalul Brasov. Copiii au aflat ca in Romania functioneaza aproximativ 188 de judecatorii si 42 de tribunale, 15 curti de apel si o singura Inalta Curte de Casatie si Justitie. Oaspetii au vizitat o sala de judecata, arhivele si compartimentele deschise publicului intr-o zi normala de lucru. tribunal1
Ghid le-a fost judecatorul Alina Mioc, presedintele Tribunalului Brasov, pregatita sa le povesteasca cate ceva despre activitatea de zi cu zi a instantelor si despre ce inseamna sa fii judecator in mod concret in Romania.
Elevii de gimnaziu de la Mandra nu au mai fost pana acum intr-un tribunal si au fost impresionati de ceea ce au aflat.
Cativa dintre ei ar dori sa imbratiseze carriera de judecator chiar daca sunt constienti ca este o meserie solicitanta. Cei mai norocosi au imbracat tinutele de munca ale grefierului si judecatorului si s-au asezat si in fotoliile magistratilor.
Pentru ca elevii sa nu uite aceasta zi, la finalul vizitei, au primit cate un ecuson pe care scrie „Iti multumim ca ai fost judecator pentru o zi”. Nici in acest an, in afara adolescentilor, nici un brasovean nu s-a aratat interesat sa viziteze instanta judecatoreasca de Ziua Portilor Deschise.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.