Controale in pietele brasovene inainte de Pasti

Controale in pietele brasovene inainte de Pasti

0 603
Mieii de pe tarabe au fost inspectati de medicii veterinari, care au verificat actele comerciantilor si respectarea conditiilor de igiena. Printre inspectorii care isi fac treaba, brasovenii se targuiesc pentru carnea  care va ajunge pe masa de sarbatori pascale.
La fel ca in ultimii ani, jumatatile si sferturile de miel sunt preferate de cumparatori.
Producatorii particulari care au ajuns cu carcasele de miel in piata trebuie sa respecte mai multe reguli. In primul rind sacrificarea trebuie facuta in unitati avizate sanitar veterinar – abatoarele care functioneaza permanent sau punctele de sacrificare autorizate permanent. Carnea trebuie sa indeplineasca anumite conditii stricte: carcasa trebuie sa fie bine curatata , igienizata asa cum se intimpla in abatoare iar personalul care face actele de comert trebuie sa fie echipat corespunzator pentru a proteja carnea.
Prin fata tarabelor din piata se perinda zilnic si cumparatorii care in ultimii ani cer tot mai rar un miel intreg.
Un comerciant venit din nordul judetului a aranjat pe taraba anul acesta 30 de miei. S-a obisnuit deja cu faptul ca cumparatorii prefera in ultimii ani jumatatile de masura din cauza lipsei banilor.
Actiunile de control vor continua si zilele urmatoare iar inspectorii avertizeaza ca toti comerciantii care nu respecta legea vor fi sanctionati cu amenzi usturatoare.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.