Contestatie in dosarul lui Ioan Neculaie se judeca vineri

Contestatie in dosarul lui Ioan Neculaie se judeca vineri

0 348

Dupa ce a petrecut noaptea de joi in arestul politiei, in baza unui mandat de retinere, miliardarul brasovean a fost prezentat vineri noaptea in fata magistratilor Tribunalului Brasov cu doar 5 minute inainte ca mandatul de arestare sa-i expire

Dupa ce a petrecut noaptea de joi in arestul politiei, in baza unui mandat de retinere, miliardarul brasovean a fost prezentat vineri noaptea in fata magistratilor Tribunalului Brasov cu doar 5 minute inainte ca mandatul de arestare sa-i expire.
Neculaie parasea sediul Tribunalului Brasov abia in dimineata zilei de sambata, de data aceasta fara catuse la maini si mai degajat decat la intrare:
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov ii acuza pe Ioan Neculae si pe fostul director al economic al grupului Prescon, Florin Paunescu, de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani. In total, conform anchetatorilor aceste afaceri necurate ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 40 de milioane de lei. Anchetatorii au stabilit ca in perioada neculaie retinut2martie 2013 – mai 2015, in calitate de actionar majoritar la companiei ICIM dar si al FC Brasov, omul de afaceri Ioan Neculaie s-a asociat cu Stelian Florin Paunescu si cu Corina Eugenia Slavila pentru stabilirea frauduloasa a unui TVA deductibil de aproape 7 milioane lei prin inregistrarea in contabilitatea clubului a unei operatiuni nereale. Totusi Ioan Neculaie sustine ca are documente care atesta faputul ca acuzatiile procurorilor sunt neadevarate sin pretinde ca, dimpotriva, a adus bani de-acasa ca sa-i investeasca in club.
Procurorii mai spun in rechizitoriu ca Ioan Neculaie ar fi dedus 7 milioane de lei din TVA pentru investitii fictive la stadionul ICIM. Daca stadionul exista, nu e fictiv, se apara Nicolae.
Pe perioada controlului judiciar, patronul FC Brasov are obligatia sa se prezinte periodic la politie si in fata anchetatorilor cand este chemat, nu are voie sa ia legatura cu persoanele implicate in dosar, sa paraseasca judetul si nici sa poarte arme. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov au facut contestatie la masura controlului judiciar stabilita de catre magistratii aceluiasi tribunal, contestatie care se va judeca vineri la Curtea de Apel Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.