Consiliul judetean a incheiat strategia de sanatate

Consiliul judetean a incheiat strategia de sanatate

Demersurile pentru realizarea unei strategii in domeniul sanatatii la nivelul judetului Brasov au demarat la inceputul anului. Dupa mai multe sedinte cu managerii unitatilor medicale cu reprezentantii administratiei judetene si cu cei ai Universitatii Transilvania, strategia de sanatate este finalizata

Documentul va fi lansat in dezbatere publica pe site-ul consiliului judetean incepand cu prima zi a lunii iunie. Strategia pe sanatate cuprinde solutii pentru principalele probleme ale celor sase spitale din subordinea consiliului judetean.
Demersurile pentru realizarea unei strategii in domeniul sanatatii la nivelul judetului Brasov au demarat la inceputul anului. Dupa mai multe sedinte cu managerii unitatilor medicale cu reprezentantii administratiei judetene si cu cei ai Universitatii Transilvania, strategia de sanatate este finalizata.
Principale problema la nivelul unitatilor medicale din subordinea consiliului judetean o reprezinta problema patrimoniala. Se impune astfel gasirea unor solutii pentru rezolvarea situatiei juridice atat la pavilioanele Marzescu, Astra si Tractorul dar si la sectia de pe Eminescu a spitalului de Neurologie. Desi rezolvata partial, si situatia de la Pneumoftiziologie va trebui gestionata si dupa expirarea contractului recent parafat cu proprietarii celor trei cladiri comasate si a terenului de la Stejaris. CJ - Consiliul-Judetean-Brasov
Strategia cuprinde si propuneri pentru rezolvarea lipsei de personal din spitale. In document se propun facilitati de cazare si conditii de munca moderne personalului din spitale, varianta care necesita cooperare si cu municipiul Brasov sau primarii din zona Metropolitana.
Prin aceasta strategie se doreste sa se aloce locuinte pentru medicii care vin, pentru medicii rezidenti care au salarii foarte mici, si, nu in ultimul rand a ceea ce inseamna plata prin contributie a chiriei prin interventia Primariei sau a Consiliului Judetean, inca sunt discutii pe acest lucru, probabil ca va atrage medici ca sa fie o stabilitate a medicilor specialisti si sa nu mai plece spre alte tari.
Printre altele, strategia mai cuprinde si posibilitatea construirii unui spital regional dar si dotarea cu echipamente performante printr-un lobby adecvat la nivelul Ministerului Sanatatii dar si printr-un buget sustinut al consiliului judetean.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.