Congresul national Sano Hep Romania – este nevoie de un pact national...

Congresul national Sano Hep Romania – este nevoie de un pact national de sanatate!

0 615

Asta au sustinut asociatiile care lupta pentru drepturile pacientilor, la congresul national Sano Hep Romania, desfasurat la Brasov. Pactul este singura solutie pentru a asigura predictibilitatea si stabilitatea sistemului sanitar, care sa nu fie afectat de schimbarea ministrului.

Asta au sustinut asociatiile care lupta pentru drepturile pacientilor, la congresul national Sano Hep Romania, desfasurat la Brasov.

Pactul este singura solutie pentru a asigura predictibilitatea si stabilitatea sistemului sanitar, care sa nu fie afectat de schimbarea ministrului. Subfinantarea sistemului de sanatate ramane eterna problema cu care se confrunta medicii.

Biblioteca Judeteana „George Baritiu” a gazduit vineri al 7-lea Congrea National SANO-HEP Romania „Hepatite virale cronice-tratamente antivirale moderne”.

La dezbateri au luat parte renumiti medici si specialisti din intreaga tara, dar si reprezentanti ai asociatiilor care lupta pentru drepturile si protectia pacientilor. Medicii se plang in continuare de proasta finantare din Sanatate.

Specialistii din Medicina cer punerea in practica a pactului national de sanatate, singurul instrument de realizare a a stategiei nationale de sanatate si depolitizarea sistemului de sanatate. Sano Hep Bv

Gheorghe Ionescu, presedinte Asociatia „SANO -HEP” Romania, cere depolitizarea Ministerului Sanatatii si a conducerilor de la casele judetene de asigurari de sanatate, in locul carora ar trebui sa fie oameni din domeniu, care au cunostinte si care vor sa faca ceva pentru pacient.

Ministerul Sanatatii detine recordul in materie de conducatori: de la Revolutie pana acum, institutia a fost condusa aproape in fiecare an de o alta persoana, fiecare cu viziunile proprii. Nicuna nu a stat, insa, suficient de mult la putere incat programul sau sa fie pus in aplicare.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.