Coloane militare americane se opresc la Brasov in drum spre Cincu

Coloane militare americane se opresc la Brasov in drum spre Cincu

0 847

In drumul lor de la Constanta spre Cincu, soldatii americani se vor opri cateva ore si la Brasov. 400 de militari americani au plecat de la Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, spre Cincu , unde va avea loc un exercitiu militar multinational cu 1.500 de soldati.

In drumul lor de la Constanta spre Cincu, soldatii americani se vor opri cateva ore si la Brasov. 400 de militari americani au plecat de la Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, spre Cincu , unde va avea loc un exercitiu militar multinational cu 1.500 de soldati. Americanii vor fi la Brasov joi, intre orele 15:00 si 18:00, cand brasovenii vor putea admira de aproape vehiculele militare.

In perioada 15 mai – 6 iunie, peste 1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, Romania si SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de lupta se vor pregati impreuna in poligonul de la Cincu. „Sarmis 15” este un exercitiu multinational de instruire prin simulare reala si cu trageri de lupta, organizat in garnizoana Brasov si la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre din Cincu. Pentru desfasurarea exercitiilor comune, 400 de soldati americani vor pleca de la baza Mihail Kogalniceanu, din judetul Constanta, spre Cincu, unde vor avea loc manevrele.afghanistan4

Intre punctul de plecare si cel de destinatie, americanii vor face trei escale. Prima dintre acestea va fi miercuri, la un mall din Ploiesti, unde va fi organizata o ceremonie de bun sosit iar militarii vor sta de vorba cu publicul. Tot in orasul aurului negru, la o baza sportiva, americanii vor juca un meci de fotbal cu militari romani. Al doilea popas va fi joi, intre 11:00 si 12:30, cand soldatii americani, impreuna cu colegi romani, vor aduce, la Sinaia, un omagiu pilotilor americani cazuti in Al Doilea Razboi Mondial. Cea din urma oprire inainte de destinatie va fi la Brasov. Americanii vor fi prezenti in Livada Postei, unde brasoveni vor putea vedea de aproape vehiculele de lupta iar ce interesati pot afla mai multe despre o cariera militara in Armata Romana. „Marsul Cavaleriei demonstreaza legaturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii si Romania, puterea Aliantei Nord Atlantice si importanta interoperabilitatii militare“, au precizat reprezentantii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu la exercitiul „Sarmis 15“.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.