CJ va cere oficial bani Guvernului pentru Aeroport

CJ va cere oficial bani Guvernului pentru Aeroport

0 620

Autoritatile judetene vor ca oficialii de la Bucuresti sa prinda in bugetul pe anul viitor 40 de milioane de euro pentru lucrarile la aeroportul Brasov Ghimbav. Consiliul Judetean vrea sa oficializeze si parteneriatul cu Primaria Brasov, care va fi unul de tip public-public, anunta vicepresedinte Consiliului Judetean Claudiu Coman, care considera normal ca aeroportul sa intre in patrimoniul Primarie

Autoritatile judetene vor ca oficialii de la Bucuresti sa prinda in bugetul pe anul viitor 40 de milioane de euro pentru lucrarile la aeroportul Brasov Ghimbav. Consiliul Judetean vrea sa oficializeze si parteneriatul cu Primaria Brasov, care va fi unul de tip public-public, anunta vicepresedinte Consiliului Judetean Claudiu Coman, care considera normal ca aeroportul sa intre in patrimoniul Primariei.
Dupa evaluarea stadiului actual de fezabilitate si pe baza resurselor financiare pe care le mai detin pentru continuarea lucrarilor, autoritatile judetene au calculat ca ar mai avea nevoie de 40 de milioane de euro, bani pe care vor sa-i obtina de la Guvern.aeroport bv1
In ceea ce priveste continuarea lucrarilor la aeroport, problemele sunt departe de a fi rezolvate. Daca legea privind transferul terenului pentru aeroportul Brasov Ghimbav va trece saptamana asta si de Camera Deputatilor, inca mai sunt foarte multe lucruri de facut.
In primul rand trebuie finalizate suprafetele de miscare. Apoi trebuie obtinute toate avizele si rezolvate toate problemele legate de desecarea Beselcinului.
Numai pentru autorizatii si avize la apa, canal si electricitate se aproximeaza costuri de 3 milioane de euro. Abia apoi se va scoate la licitatie publica internationala concesionarea lucrarilor la turnul de control si la terminal.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.