CAS nu recunoaste blocajele sistemului de validare cu cardul

CAS nu recunoaste blocajele sistemului de validare cu cardul

0 899

Sistemul implementat pentru cardurile de sanatate s-a blocat din nou marti dimineata, din cauza suprasolicitarii. La cabinetele medicilor de familie s-au format cozi iar pacientii au fost nevoiti sa astepte ore in sir ca sistemul sa isi revina. Conducerea Casei Judetene de Asigurari pretinde ca nu a primit reclamatii, desi medicii de familie au semnalat incidentul.

Sistemul implementat pentru cardurile de sanatate s-a blocat din nou marti dimineata, din cauza suprasolicitarii. La cabinetele medicilor de familie s-au format cozi iar pacientii au fost nevoiti sa astepte ore in sir ca sistemul sa isi revina. Conducerea Casei Judetene de Asigurari pretinde ca nu a primit reclamatii, desi medicii de familie au semnalat incidentul. Aceeasi atitudine a avut-o si conducerea centrala a CAS, care a negat vehement ca sistemul s-ar fi intrerupt.

La fiecare inceput de luna, toti furnizorii de servicii medicale trebuie sa introduca in sistem datele privind activitatea lor medicala. Marti dimineata, in jurul orei 10.00, din cauza suprasolicitarii, sistemul de citire a cardurilor de sanatate s-a blocat iar situatia a durat aproximativ o ora. Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea a negat insa blocarea sistemului, in ciuda faptului ca in mai multe clinici si cabinete medicale s-au format cozi groase. Si la Brasov au fost pacienti care au asteptat mai bine de trei ore sa intre la medicul de familie.

La nivelul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Brasov exista doua cititoare de carduri folosite pentru activarea sau deblocarea cardurilor cu anumite probleme care nu pot fi rezolvate la nivelul furnizorilor de servicii medicale. Ieri, angajatii nu au putut sa se logheze la unitatea de management

Doctorii au confirmat si ei problemele tehnice cu care s-au confruntat timp de o ora, din cauza carora oamenii au stat ore in sir pe holuri.Cardul de sanatate pc

„A fost o perioada de trei sferturi de ora-o ora, cand nu a mers sistemul SIUI, practic nu valida retete, nu valida bilete de trimitere, deci efectiv, sistemul a fost blocat. Am anuntat si Casa de Asigurari, le-am spus ca blocajele au fost la nivelul intregii tari”, a declarat medicul de familie dr. Sorin Garbacea. Cu toate acestea, jr. Ancuta Daisa, purtatorul de cuvant al CJAS Brasov pretinde ca, in decursul zilei de ieri, institutia nu a inregistrat sesizari scrise sau telefonice de catre furnizorii care se afla in relatie contractuala cu CAS in legatura cu sistemul de prescriere si acordare a serviciilor medicale, de prescriere si eliberare a medicamentelor si analizelor medicale dar nici de la asiguratii Casei.

Brasovenii continua sa stea ore in sir la coada de la Casa de Asigurari de Sanatate pentru diferite probleme dar si pentru ridicarea sau rezolvarea anumitor situatii legate de cardul de sanatate.

In judetul Brasov au mai ramas 12.600 de carduri nedistribuite. Cardul de sanatate va deveni obligatoriu la inceputul lunii august.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.