Carnatii XXL si halba de 1 litru la Oktoberfest

Carnatii XXL si halba de 1 litru la Oktoberfest

0 2207

Cea de-a saptea editie a Oktoberfest aduce la Brasov multa bere, voie buna, muzica si specialitati bavareze. Startul evenimentului se va da joi, de la ora 15.00, cu Parada carelor cu bere; 14 trasuri si doua fanfare vor anunta cele 11 zile de petrecere in cortul de pe Arena Liceului Sportiv.

Cea de-a saptea editie a Oktoberfest aduce la Brasov multa bere, voie buna, muzica si specialitati bavareze. Startul evenimentului se va da joi, de la ora 15.00, cu Parada carelor cu bere; 14 trasuri si doua fanfare vor anunta cele 11 zile de petrecere in cortul de pe Arena Liceului Sportiv. Carnatii si chiflele XXL sunt doar cateva din noutatile culinare. In acest an, barbatii sunt provocati sa fata fata halbei de bere de un litru.

In perioada 3 – 13 septembrie, Festivalul de bere cu specialitati bavareze va delecta peste 50 de mii de vizitatori in cortul Oktoberfest, amplasat pe Arena Liceului Sportiv. Anul trecut, in cele 11 zile de Oktoberfest s-au consumat 100 de mii de litri de bere. Organizatorii au dat astazi cep unui butoi cu bere mai mic in prezenta presei,

Evenimentul va aduce mii de turisti la Brasov si va suplimenta incasarile din anumite servicii. Anul trecut, 8 milioane de euro au intrat in economia locala de pe urma Oktoberfest. Christian Macedonski, consilier local FDGR Brasov, organizator Oktoberfest, a declarat ca nu mai exista niciun hotel liber si ca se astepta ca anul acesta peste 50 mii de turisti sa lase peste 10 milioane de euro in economia locala, la pensiuni, in restaurante, la taxiuri, pe suveniruri.oktoberfest

Anul acesta, furnizorul produselor de carmangerie si a specialitatilor bavareze a adus preparate noi pentru vizitatorii Oktoberfest. Nu vor lipsi insa micii, ciolanul, coastele si puiul la rotisor.

Muzica va fi asigurata de trupe cunoscute din Romania si Germania, dar si de fanfare sasesti. Vor fi foarte multe momente de balet, dans sportiv, salsa, dansuri germane si alte surprize. Luni, 7 septembrie, de Ziua Multiculturalitatii vedetele vor fi traditiile comunitatilor tiganesti, rusesti, spaniole si grecesti.

Mii de concursuri si premii sunt pregatite pentru brasoveni si turisti iar traseul lantului de bere va fi parcurs si in aceasta editie, pe 12 septembrie. Ca in fiecare an, Miss Popularitate, Regele Berii si Heidi vor fi numiti si votati de petrecaretii din cort.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.