Cancescu s-a comparat cu baronii penali ai tarii

Cancescu s-a comparat cu baronii penali ai tarii

0 627

Audiat de magistratii Tribunalului Brasov, presedintele suspendat al Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, a dat vina de Curtea de Conturi si pe fosti colaboratori pentru neregulile care i se imputa. Ca sa justifice preturile asfaltarilor din judet, Cancescu a facut comparatie cu tarifele practicate in Neamt, Constanta si Gorj, conduse de baroni locali judecati tocmai pentru aceste proceduri

Audiat de magistratii Tribunalului Brasov, presedintele suspendat al Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, a dat vina de Curtea de Conturi si pe fosti colaboratori pentru neregulile care i se imputa. Ca sa justifice preturile asfaltarilor din judet, Cancescu a facut comparatie cu tarifele practicate in Neamt, Constanta si Gorj, conduse de baroni locali judecati tocmai pentru aceste proceduri.
Aristotel Cancescu a declarat in fata judecatorului ca a primit nu mai putin de 850 de ore de inregistrari telefonice si ambientale facute de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.
Din cele peste 600 de ore pe care le-a audiat, Cancescu pretinde ca nu a intalnit macar o convorbire telefonica cu Ion Dinita, patronul firmei Gotic, pe care seful judetului este acuzat ca a favorizat-o in obtinerea unor contracte. Nici cu patronul Ramb Sistem, insista, Cancescu, nu a discutat decat de doua sau trei ori!!!!!
In debutul audierilor de la Tribunalului Brasov Aristotel Cancescu a tinut sa faca o declaratie de mai bine de o ora inainte de a raspunde la intrebarile procurorului DNA.
In declaratie, Cancescu a raspuns celor 12 capete de acuzare pe care i le aduc anchetatorii, dand vina pe colaboratorii sai. Pentru tartanul de la Colegiul National Andrei Saguna si de sub Tampa, Aristotel Cancescu il face raspunzator pe fostul arhitect al judetului, Mihai Sarbu. Foarte convenabil, din moment de Sarbu a trecut in lumea celor drepti in urma cu doi ani.
In ce priveste contractele cu firma fostului deputat Ion Dinita, Aristotel Cancescu a declarat ca tot ce a facaut este absolut legal, asa cum i-a precizat fostul secretar al Judetului, Mariana Tiharau, iesita la pensie in urma cu aproximativ patru ani. Aristotel-cancescum mix actual S
In legatura cu Radu Ispas, Cancescu a declarat ca l-a propus administrator public al judetului „pentru ca este meticulos si calm, spre deosebire de mine, care sunt un temperament coleric si m-am gandit ca facem echipa buna”.
Un alt vinovat, poate chiar principalul, in opinia lui Cancescu, este Curtea de Conturi, care nu l-a avertizat ca a gresit, ca sa-i dea timp sa-si indrepte greselile.
Cancescu a incercat sa-i explice judecatorului ca a avut grija de banul public si a asfaltat la pretul de 230.000 de euro pe kilometru. Cu mainile tremurande, fostul lider PNL a scos mai multe hartii din care a citit preturile din alte judete.
Exemplele nu au fost insa prea bine alese – Cancescu a pomenit judetele Neamt, condus de Culita Tarata, Gorj, unde a fost Nicolae Mischie si Constanta, unde era Nicusor Constantinescu, toti cu probleme penale din acest motiv.
Dupa mai bine de o ora de la inceperea sedintei, Aristotel Cancescu incerca inca sa explice ca a dorit sa faca aeroportul international si un spital judetean nou, insa nu a putut din cauza adversarilor politici, astfel ca procurorul n-a apucat sa-i adreseze nici macar o intrebare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.