Brasovenii nu mai citesc la fel de mult ca in comunism

Brasovenii nu mai citesc la fel de mult ca in comunism

0 1208

Din 1995, Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor se sarbatoreste in 23 aprilie. In aceasta zi, dar in ani diferiti, s-au stins din viata doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare si Miguel de Cervantes

Din 1995, Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor se sarbatoreste in 23 aprilie. In aceasta zi, dar in ani diferiti, s-au stins din viata doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare si Miguel de Cervantes. Din 2005, tot in 23 aprilie, in Romania este si Ziua Bibliotecarului.

Numarul celor care citesc a scazut mult fata de perioada comunista, insa librariile incearca sa gaseasca solutii pentru cresterea vanzarilor de carte.

111820281609113986De douazeci de ani, 23 aprilie este Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor. La aceeasi data, in Romania si Republica Moldova se sarbatoreste si Ziua Bibliotecarului.

O librarie din Brasov a decis ca in aceasta zi sa ofere reduceri de minimum 23% la toate titlurile pe care le are spre vanzare.

Reducerile de pret au atras mai multi clienti in librarie decat in alte zile. Unii dintre ei frecventeaza standurile de carti si obisnuiesc sa cumpere carti cu regularitate.

Cu toate acestea, romanii citesc acum mult mai putin decat in urma cu un sfert de secol.

Unii pentru ca nu mai au timp, altii pentru ca nu gasesc lectura la fel de interesanta ca alte activitati.

In Romania, piata de carte se ridica la o valoare de un sfert fata de cea din Ungaria, in conditiile in care tara vecina are jumatate din populatia tarii noastre. Chiar si in Bulgaria, raportat la numarul de locuitori, fiecare cetatean cheltuieste mai mult pe carti intr-un an decat romanii.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.